Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Επέτειος της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821- Πλήθος κόσμου στις εκδηλώσεις του Δήμου (pics)
Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Επέτειος της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821- Πλήθος κόσμου στις εκδηλώσεις του Δήμου (pics)

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Επέτειος της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821- Πλήθος κόσμου στις εκδηλώσεις του Δήμου (pics)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με τις καθιερωμένες τιμές, εορτάστηκε στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας, η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821, στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας.

 Οι εκδηλώσεις μνήμης και φόρου τιμής στους Ήρωες της Εθνικής Παλιγγενεσίας, πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη υπερηφάνεια και με την παρουσία πλήθους κόσμου και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες Καστελλίου, Αρκαλοχωρίου και Θραψανού, του Δήμου Μινώα Πεδιάδας!

Η μαθητιώσα νεολαία του Δήμου τίμησε την Επέτειο ενώ πλήθος κόσμου συμμετείχε στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης οι οποίες περιελάμβαναν Τελετές στα Ηρώα των Πεσόντων σε Θραψανό, Αρκαλοχώρι και Καστέλλι με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από αιρετούς, εκπροσώπους της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης και άλλους εκπροσώπους φορέων και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες ενώ οι επετειακές εκδηλώσεις για την Επανάσταση του 1821 κορυφώθηκαν με τις μαθητικές παρελάσεις των σχολείων του Δήμου, οι οποίες προκάλεσαν συγκίνηση και απέσπασαν το «θερμό» χειροκρότημα του κόσμου που παρακολούθησε με καμάρι τη νέα γενιά να τιμάει τους Ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης. 

Προηγήθηκε Επίσημη Δοξολογία διαδοχικά, στον Ιερό Ναό  Παναγίας της Μεσοχωρίτισσας στο Θραψανό (τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε, η Δ/ντρια του Δημοτικού Σχολείου Θραψανού, Παναγιώτα Κριθαριώτη), στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα στο Αρκαλοχώρι, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέας (τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε, ο εκπαιδευτικός του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου, Ιωάννης Φραγκιαδάκης) και στον Ιερό Ναό Aγίου Γεωργίου στο Καστέλλι (τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε, η εκπαιδευτικός του Γυμνασίου Καστελλίου, Παναγιώτα Μικροπανδρεμένου). 

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή.

Με αφορμή τον εορτασμό της 25η Μαρτίου, ο Δήμαρχος Βασίλης Κεγκέρογλου ανέφερε:  

«Η μεγάλη, διπλή γιορτή του Έθνους, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Επανάστασης του 1821 εκπέμπει ακόμα και σήμερα μηνύματα πίστης, ενότητας και ελπίδας. Σήμερα τιμούμε τους ηρωικούς προγόνους μας, που με αυτοθυσία αγωνίστηκαν για μια ελεύθερη Ελλάδα. Φέρνουμε στη μνήμη μας τις θυσίες και τους αγώνες τους ενώ παράλληλα στοχαζόμαστε το μέλλον και τις δικές μας ευθύνες απέναντι στην ιστορία. Ο Αγώνας του 1821 παραμένει διαχρονικός και επίκαιρος, μας εμπνέει και ταυτόχρονα μας διδάσκει πως για την ελευθερία μας, πρέπει να μαχόμαστε από όλα τα μετερίζια μέχρι και σήμερα. 

Χρειάζεται τόλμη, συνεχής αγώνας και σίγουρα όχι παραίτηση. Βλέποντας σήμερα τη νέα γενιά του Δήμου μας να τιμά τους προγόνους μας, νιώσαμε συγκίνηση και περηφάνια . Τους χαρίσαμε το πιο δυνατό μας χειροκρότημα και από την παρουσία τους πήραμε δύναμη και κουράγιο ώστε να μη σταματήσουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε για τα παιδιά μας.  Έχουμε καθήκον απέναντι τους και πρέπει να τους παραδώσουμε ένα καλύτερο μέλλον. 

Χρόνια πολλά σε όλους».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις