Πισπιρίγκου: Μήνυση σε βάρος της δικηγόρου του Δασκαλάκη για συκοφαντική δυσφήμηση
Πισπιρίγκου: Μήνυση σε βάρος της δικηγόρου του Δασκαλάκη για συκοφαντική δυσφήμηση

Πισπιρίγκου: Μήνυση σε βάρος της δικηγόρου του Δασκαλάκη για συκοφαντική δυσφήμηση

Στην υποβολή μήνυσης σε βάρος της δικηγόρου του Μάνου Δασκαλάκη, Εύας Αμπάζη προχώρησε ο Αλέξης Κούγιας εκ μέρους της Ρούλας Πισπιρίγκου, σχετικά με το αίτημα προστασίας που υπέβαλλε λίγο νωρίτερα.

«Η κατηγορουμένη μηνύει την συνήγορο του κ. Δασκαλάκη, κ. Αμπάζη. Ακούστηκε εδώ το εξής συκοφαντικό, ότι δήθεν η κυρία κατηγορούμενη με τα προβλήματα υγείας που έχει, με 6 αστυνομικούς να τη φυλάνε, επιτέθηκε σε έναν ογκώδη άνθρωπο. Θα βγει από το παράθυρο του Κορυδαλλού να επιτεθεί στον Δασκαλάκη; Την μηνύει για συκοφαντική δυσφήμηση» είπε ο Αλέξης Κούγιας. Ο συνήγορος του κ. Δασκαλάκη επιφυλάχθηκε για αντίθετη μήνυση, ζητώντας να καταγράφει στα πρακτικά.

Αίτημα εξέτασης Δασκαλάκη σε άλλη ημέρα

Νωρίτερα, ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε να εξετάσει σε επόμενη συνεδρίαση το Μάνο Δασκαλάκη καθώς αγορεύει στην πρώτη δίκη για το θάνατο της Τζωρτζίνας.
«Ως δικηγόρος της κυρίας κατηγορουμένης θέλω να πω οτι εις βάρος της έχει διαπραχθεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο και για το ίδιο αδίκημα δικάζεται συγχρόνως σε δυο δικαστήρια. Δεν μπορεί να είναι παρούσα σε δυο δικαστήρια, και ειδικά όταν αυτά εκδικάζονται ταυτόχρονα. Το ίδιο αδύνατο είναι να είναι παρών και ο δικηγόρος της.

Είναι αδιανόητο να διεξαχθεί μια δίκη χωρίς την παρουσία κατηγορουμένου και δικηγόρου. Η υπεράσπιση της κυρίας κατηγορούμενης επιθυμεί διαρκώς την εκδίκαση αυτής της υπόθεσης. Στην υπόθεση που διεξάγεται από 14μηνου, μετά την απόρριψη του αιτήματος για συνεκδίκαση, ο συνήγορος της αγορεύει επί 4 ημέρες. Δεν προέβαλα ως κόλλημα την ταυτόχρονη εκδίκαση κι αυτό εκλήφθηκε από την υποστήριξη της κατηγορίας ως αδυναμία. Δε γίνεται να συνεχιστεί η δίκη χωρίς την παρουσία της κατηγορούμενης» είπε ο κ. Κούγιας.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως: «Ενώ ακούγατε την αγόρευση μου από τη δίπλα αίθουσα, αποφασίσατε να συνεχίσετε την εξέταση του μάρτυρα Δασκαλάκη. Θα σας παρακαλέσω για να μη διακοπεί η διαδικασία να μου επιτρέψτε να εξετάσω κι εγώ τον κ. Δασκαλάκη. Είμαι στη διπλανή αίθουσα και την υπερασπίζομαι. Θα γραφτούν βιβλία για την ιστορία αυτή. Ζήτω να συνεχιστεί η εξέταση του κ. Δασκαλάκη στις 27 για να τον εξετάσω κι εγώ, όχι να υποβάλλω αίτημα για αυτό».

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να γίνει δεκτό το αίτημα του κ. Κούγια προκειμένου να εξεταστεί ο Μάνος Δασκαλάκης από τον ίδιο σε άλλη δικάσιμο και το δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή της κατάθεσης Δασκαλάκη για τις 5 Απριλίου, και θα συνεχίσει με την εξέταση του πατέρα του.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις