Η απάντηση Αυγενάκη στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τη νέα ΚΑΠ
Η απάντηση Αυγενάκη στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τη νέα ΚΑΠ

Η απάντηση Αυγενάκη στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τη νέα ΚΑΠ

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Από το Γραφείο Τύπου του ΥΠΑΑΤ, με αφορμή την επιστολή βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Χρήστο Μπουκώρο, ανακοινώθηκαν τα εξής:

"Η επιστολή του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί μνημείο πολιτικής υποκρισίας.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τις 23 Φεβρουαρίου, είχε ζητήσει από όλα τα Κοινοβουλευτικά κόμματα προτάσεις για τις δομικού χαρακτήρα αλλαγές, που κατά την κρίση τους πρέπει να γίνουν στην ΚΑΠ.

Το ΠΑΣΟΚ απάντησε με μια επιστολή, στην οποία δεν υπέβαλε καμία πρόταση και ουσιαστικά περιοριζόταν σε κριτική προς τον υπουργό, παραβλέποντας, φυσικά, ότι ουσιαστικά με πρωτοβουλία της χώρας μας άνοιξε η συζήτηση των αλλαγών.

Άλλωστε, η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα που είχε ολοκληρωμένες και συγκεκριμένες προτάσεις να καταθέσει στην ΕΕ για τις τεχνικές και δομικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Και δεν είναι τυχαίο ότι το ΕΛΚ υιοθέτησε και τις 19 προτάσεις που κατέθεσε ο αρμόδιος υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης.

Δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ, αντί να πράξει το αυτονόητο, να ζητήσει δηλαδή από τους ευρωσοσιαλιστές να στηρίξουν κάποιες από τις προτάσεις της Ελλάδας, το μόνο που κάνει είναι να ασκεί στείρα κριτική. Με την τακτική του λειτουργεί ουσιαστικά, σε βάρος των συμφερόντων των αγροτών, που αναμένουν να υπάρξουν αλλαγές, τουλάχιστον, στην γραφειοκρατική αντίληψη της ΚΑΠ.

Δεν μας παραξενεύει η πρακτική του ΠΑΣΟΚ. Είναι γεγονός ότι καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες να επιστρέψει στα μονοπάτια του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας. Και, όπως, φαίνεται και από τη σημερινή επιστολή, οι προσπάθειες αυτές βρίσκονται σε… καλό δρόμο.

Παρά ταύτα καλούμε το ΠΑΣΟΚ, έστω και τώρα, λίγες ημέρες πριν από το κρίσιμο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της 26ης Μαρτίου, να πιέσει την ευρωσοσιαλιστική ομάδα στην οποία ανήκει, για να στηρίξει τις αναγκαίες αλλαγές στην ΚΑΠ 2023 – 2027. Θα ήταν μια πράξη υπευθυνότητας, την οποία αναμένουν οι Έλληνες αγρότες".

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Αγροτικά - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις