Τέμπη: Σοκαριστικές αποκαλύψεις - Το καταγραφικό που αγνοείται λόγω μεταφραστή και το χαμένο χώμα
Τέμπη: Σοκαριστικές αποκαλύψεις - Το καταγραφικό που αγνοείται λόγω μεταφραστή και το χαμένο χώμα

Τέμπη: Σοκαριστικές αποκαλύψεις – Το καταγραφικό που αγνοείται λόγω μεταφραστή και το χαμένο χώμα

Νέες αποκαλύψεις για τα όσα τραγικά συνέβησαν μετά το δυστύχημα στα Τέμπη ήρθαν στη δημοσιότητα από τον δικηγόρο Γιάννη Μαρακάκη.

Ο δικηγόρος των συγγενών των θυμάτων μίλησε στο OPEN και προχώρησε σε αποκαλύψεις που δεν μπορεί να χωρέσει ανθρώπου νους.

Ο κύριος Μαρακάκης αποκάλυψε πως τα καταγραφικά πως υλικό από τα καταγραφικά έχει σταλεί στη Μεγάλη Βρετανία και στην προμηθεύτρια εταιρεία ωστόσο το θέμα έχει σκαλώσει επειδή δεν υπάρχει μεταφραστής στο ελληνικό προξενείο στο Λονδίνο, με την καθυστέρηση να φτάνει ήδη την μια εβδομάδα!

Η δεύτερη αποκάλυψη του κύριου Μαρακάκη αφορά το τρίτο 24ώρο μετά το δυστύχημα. Σύμφωνα με τον γνωστό δικηγόρο εργολάβος πήρε εντολή και με 30 φορτηγά μετέφερε τουλάχιστον 300 κυβικά χώμα από το σημείο, το οποίο μπαζώθηκε αμέσως μετά.

Το χώμα αυτό μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό οικόπεδο και όχι στο Κουλούρι, όπως τα βαγόνια από την εμπορική αμαξοστοιχία. Το χώμα αυτό χαρακτηρίστηκε ως «άχρηστο», το οποίο μπορεί να είχε μέσα υλικά που προκάλεσαν την έκρηξη, ανθρώπινα μέλη ή άλλα αποδεικτικά στοιχεία.

Ο δε ανακριτής, διαπίστωσε, ένα χρόνο μετά, πως οι τεχνικοί σύμβουλοι των οικογενειών, που πήραν δείγμα από το σημείο, είχαν δίκιο και όντως αφαιρέθηκαν από το σημείο κρίσιμα στοιχεία.

Απομακρύνθηκε με email μάρτυρας «κλειδί» για τη Σύμβαση 717

Παράλληλα, Αιφνιδιαστικά και με μία ακατανόητη δικαιολογία απομακρύνθηκε από τη θέση της μάρτυρας «κλειδί», η οποία είχε καταθέσει στην Ευρωπαία Εντεταλμένη Εισαγγελέα για τη σύμβαση 717, μόλις έναν μήνα μετά την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία., στα Τέμπη

Η εν λόγω μάρτυρας με τα αρχικά Μ.Γ. ήταν η Επιθεωρητής του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τη Σύμβαση 717 και από το 2018, που ανέλαβε την έρευνα έβαλε σκοπό να ξεσκεπάσει τις παραβάσεις, όπως αποκαλύπτει αποκλειστικό ρεπορτάζ του Star. Ωστόσο ξαφνικά απομακρύνθηκε μέσω email από το πόστο της, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο αίτημά της, περίπου δύο μήνες μετά το τραγικό δυστύχημα.

«Η συμμετοχή μου τερματίστηκε στις 27.05.2021, ημερομηνία στην οποία έλαβα με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την τροποποίηση της εντολής ελέγχου, δια μέσου της οποίας πληροφορήθηκα την αντικατάστασή μου (χωρίς δική μου αίτηση), στον εν λόγω έλεγχο, για λόγους φόρτου εργασίας, όπως μου ανακοίνωσαν», υποστήριξε η γυναίκα, η οποία πλέον εργάζεται εκτός Ελλάδας.

Η μάρτυρας «κλειδί» κλήθηκε να καταθέσει για πρώτη φορά στην Ευρωπαία Εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, 30 ημέρες μετά την τραγωδία.

Αποκάλυψε όλες τις παρατυπίες που εντόπισε και τόνισε ότι η ανάδοχος κοινοπραξία δεν πλήρωνε ρήτρες, παρά τις καθυστερήσεις. Αντιθέτως, πήρε και αποζημίωση, γιατί απασχολούσε, όπως υποστήριζε, προσωπικό και μηχανήματα που, όμως, δε δούλευαν εξαιτίας καθυστερήσεων από την πλευρά της ΕΡΓΟΣΕ.

Οι διαδοχικές παρατάσεις που δόθηκαν κατά παράβαση συμβατικών όρων είχαν τις ακόλουθες συνέπειες:

Οι παραλείψεις της ΕΡΓΟΣΕ να επιβάλλει ρήτρες στον ανάδοχο για την καθυστέρηση και σε περίπτωση μη ανταπόκρισής του να τον κηρύξει έκπτωτο δημιούργησαν αξιώσεις υπέρ του Αναδόχου
Η συνολική δαπάνη των 3.332.130,49 ευρώ που αντιστοιχεί στην αποζημίωση του αναδόχου, λόγω καθυστερήσεων (δαπάνη αναθεώρησης) που του κατεβλήθη, στερείται νομιμότητας και είναι μη επιλέξιμη.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή newsbomb.gr
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις