ΑΑΔΕ: Ξεκίνησε να λειτουργεί η εφαρμογή για τις συναλλαγές με την Εφορία από το κινητό τηλέφωνο
ΑΑΔΕ: Ξεκίνησε να λειτουργεί η εφαρμογή για τις συναλλαγές με την Εφορία από το κινητό τηλέφωνο

ΑΑΔΕ: Ξεκίνησε να λειτουργεί η εφαρμογή για τις συναλλαγές με την Εφορία από το κινητό τηλέφωνο

Ξεκίνησε τη λειτουργία της η νέα εφαρμογή της ΑΑΔΕ myaadeapp μέσω της οποίας σε πρώτη φάση τα φυσικά πρόσωπα και στη συνέχεια οι επιχειρήσεις θα μπορούν να διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές τους με την Εφορία από το κινητό τους τηλέφωνο.

Τα φυσικά πρόσωπα μπορούν να πληρώνουν φόρους, να διαχειρίζονται επιστροφές, να κάνουν αλλαγές στο μητρώο, να έχουν πρόσβαση στα ραντεβού και τα αιτήματά τους, να αποθηκεύουν φορολογικά έγγραφα στο mywallet και να δέχονται ειδοποιήσεις για προθεσμίες οι οποίες λήγουν και τους αφορούν 2-3 ημέρες πριν είναι αργά.

Για το πρώτο ψηφιακό βήμα για την ΑΑΔΕ της νέας γενιάς έκανε λόγο ο Γιώργος Πιτσιλής δίνοντας το σύνθημα «appανταχού πρόσβαση στις φορολογικές υπηρεσίες».
Βήμα ψηφιακού εκσυγχρονισμού χαρακτήρισε την εφαρμογή ο Κωστής Χατζηδάκης. «Μάλλον δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε πιο ευχάριστη την πληρωμή φόρων, μπορούμε να την κάνουμε πιο εύκολη», σημείωσε από την πλευρά του ο Χάρης Θεοχάρης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε ότι στόχος είναι να «παίζουμε το κράτος στο χέρι» και αυτή είναι μόνο η αρχή.
Οι πληρωμές φόρων μέσω της εφαρμογής γίνονται είτε μέσω του συστήματος IRIS, είτε με κάρτα και εμφανίζονται εντός λίγων δευτερολέπτων στην ΑΑΔΕ, ενώ παρέχεται μέσω της εφαρμογής και σύνδεση με την εφαρμογή apodixi για υποβολή αναφορών μη έγκυρων αποδείξεων.

Η είσοδος στην εφαρμογή γίνεται με του κωδικούς taxis οι οποίοι αποθηκεύονται και στη συνέχεια γίνεται πιστοποίηση του χρήστη είτε μέσω face id ή δαχτυλικού αποτυπώματος, χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά που γίνεται σύνδεση ο χρήστης να πρέπει να καταχωρεί τους κωδικούς του στο taxisnet. Ομοίως αποθηκεύονται και οι αριθμοί καρτών που έχει επιλέξει για να πληρώσει τις υποχρεώσεις του ο φορολογούμενος (με εξαίρεση τον τριψήφιο αριθμό ασφαλείας.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις