Το πιο ακριβό κομμάτι Lego πωλήθηκε 13.000 ευρώ
Το πιο ακριβό κομμάτι Lego πωλήθηκε 13.000 ευρώ

Το πιο ακριβό κομμάτι Lego πωλήθηκε 13.000 ευρώ

Ένα κομμάτι lego από χρυσό 14 καρατίων το οποίο αρχικά κοστολογήθηκε μόλις στα 13 ευρώ, εκτοξεύτηκε σε αξία και πουλήθηκε πάνω από 16.000 ευρώ!

Η αξιοσημείωτη αυτή ανακάλυψη έγινε στο κατάστημα Du Bois Goodwill, όπου οι εργαζόμενοι, ξεσκονίζοντας μια σακούλα με κοσμήματα από το State College Goodwill, έπεσαν πάνω σε μια μικρή, φαινομενικά συνηθισμένη μάσκα Lego Bionicle που είχε φωλιάσει μέσα.

Ο αντιπρόεδρος του ηλεκτρονικού εμπορίου και της τεχνολογίας της Goodwill στη Βόρεια Κεντρική Πενσυλβάνια, μοιράστηκε το απροσδόκητο ταξίδι του κομματιού Lego με το περιοδικό People. Η αρχική τιμή της ηλεκτρονικής καταχώρισης είχε οριστεί στα 13 ευρώ. Ωστόσο, η πραγματική αξία του αντικειμένου έγινε σύντομα εμφανής, καθώς άρχισαν να καταφθάνουν ερωτήσεις και προσφορές, με τους πιθανούς αγοραστές να είναι πρόθυμοι να πληρώσουν πάνω από 1.000 ευρώ.

Το κομμάτι lego δεν ήταν ένα συνηθισμένο εξάρτημα παιχνιδιού, αλλά μια σπάνια μάσκα
Το κομμάτι lego δεν ήταν ένα συνηθισμένο εξάρτημα παιχνιδιού, αλλά μια σπάνια μάσκα

Σπάνια μάσκα

Περαιτέρω έρευνα από τους εργαζόμενους της Goodwill αποκάλυψε ότι το κομμάτι δεν ήταν ένα συνηθισμένο εξάρτημα παιχνιδιού, αλλά μια εξαιρετικά σπάνια μάσκα «Kanohi Hau», από την οποία μόνο 30 δημιουργήθηκαν ποτέ από τη Lego. «Ήταν ένα δώρο, και υπήρχαν 25, πιστεύω, που δόθηκαν και πέντε παρέμειναν για ανθρώπους που πραγματικά εργάζονταν στη Lego. Έτσι, 23 χρόνια αργότερα, μία από αυτές επανεμφανίζεται και είναι πραγματικά μοναδική», εξήγησε ο αντιπρόεδρος του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η ανακάλυψη της σπανιότητας και της αξίας της χρυσής μάσκας οδήγησε στη δημοπρασία της, όπου τελικά πουλήθηκε για 16.100 ευρώ σε έναν ανώνυμο συλλέκτη. Η πώληση αυτή εκτόξευσε τη μάσκα Kanohi Hau στα βιβλία των ρεκόρ, καθιστώντας την το ακριβότερο κομμάτι Lego που έχει πουληθεί ποτέ, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε ένα τούβλο 2×4 από ατόφιο χρυσό 14 καρατίων, το οποίο πωλήθηκε για 13.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κόσμος - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις