«Ατσάλινος» ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στους «8» του Conference League μετά την νίκη με 5-1 επί της Ντιναμό
«Ατσάλινος» ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στους «8» του Conference League μετά την νίκη με 5-1 επί της Ντιναμό

«Ατσάλινος» ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στους «8» του Conference League μετά την νίκη με 5-1 επί της Ντιναμό

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Ανέτρεψε κάθε δεδομένο και ο ΠΑΟΚ πήρε μια σπουδαία πρόκριση στην προημιτελική φάση του UEFA Conference League, καθώς επικράτησε με 4-1 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ σε έναν αγώνα όπου ο Κώστας Κουλιεράκης πρωταγωνίστησε για τους Θεσσαλονικείς.

Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν με όρεξη στο παιχνίδι και πάτησαν τα αντίπαλα καρέ από τα πρώτα λεπτά, δείχνοντας στους Κροάτες τις διαθέσεις τους. Έτσι μετά από επιθετική πίεση ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κερδίσει κόρνερ στο 27ο λεπτό, με τον Ζίβκοβιτς να αναλαμβάνει την εκτέλεση από τα αριστερά.

Ο Κουλιεράκης βγήκε πρώτος στην μπάλα με κεφαλιά, στέλνοντάς την πιο πίσω, με αποτέλεσμα ο Γκανέζος αμυντικός Αμπντούλ Ραχμάν Μπαμπά να κάνει την δεύτερη στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Ο «Δικέφαλος» συνέχισε να πιέζει και μέσα σε 7 λεπτά κατάφερε να φέρει το συνολικό σκορ σε ισορροπία, σημειώνοντας ακόμα ένα γκολ με τον Κουλιεράκη να είναι ο σκόρερ. Ο ΠΑΟΚ βγήκε στην αντεπίθεση, με την μπάλα να φτάνει στα πόδια του Έλληνα άσσου στα δεξιά και τον ίδιο να παίρνει μερτικά βήματα πριν σουτάρει. Η μπάλα κόντραρε αλλά κατέληξε στο βάθος της εστίας των Κροατών.

Ο ρυθμός των γηπεδούχων ήταν καταιγιστικός και οι παίκτες της Ντιναμό έμοιαζαν ανήμποροι να τον ακολουθήσουν, με αποτέλεσμα να βρεθούν με 3-0 πίσω στο σκορ. Πιο συγκεκριμένα στο 42ο λεπτό ο Τάισον έκανε μια υπέροχη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι όπου βρισκόταν ο Μπράντον Τόμας και έκανε την κεφαλιά-ψαράκι κάνοντας το 3-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, καθώς μείωσαν το σκορ στο 49′ όταν ο Πέτκοβιτς προσπάθησε να περάσει τον Κεντζιόρα, με τον τελευταίο να απομακρύνει την μπάλα. Αυτή όμως πήγε πάνω στον Χότζα που με όμορφο διαγώνιο σουτ σκόραρε για την ομάδα του Ζάγκρεμπ και την έβαλε ξανά στο παιχνίδι της διεκδίκησης της πρόκρισης.

Με πρωταγωνιστή για μία ακόμη φορά τον Κώστα Κουλιεράκη, ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στο 72’ καθώς ο επιθετικός του «Δικεφάλου» σκόραρε έπειτα από κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του Ντεσπόντοφ ο Σβαμπ έκανε μια επαφή με τη μπάλα, η οποία έφτασε στον Κουλιεράκη και αυτός με την σειρά του την.. έσπρωξε στα δίχτυα με το στήθος.

Το… κερασάκι στην τούρτα ήταν όταν ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι με τον Ντεσπόντοφ μετά από ανατροπή του Μίσιτς μέσα στην περιοχή, με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να ευστοχεί, κάνοντας το 5-1 στο 88ο λεπτό της αναμέτρησης.

ieidiseis.gr

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Αθλητισμός - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις