Διασώθηκαν 25 μετανάστες ανοιχτά της Λιβύης – Αγνοούνται άνθρωποι

Είκοσι πέντε μετανάστες που βρίσκονταν επί περίπου μία εβδομάδα σε ένα φουσκωτό σκάφος το οποίο έπλεε ακυβέρνητο, διέσωσε σήμερα, στα ανοιχτά της Λιβύης το Ocean Viking, το πλοίο-ασθενοφόρο της ανθρωπιστικής οργάνωσης SOS Méditerranée.

«Οι διασωθέντες ανέφεραν ότι πολλοί άνθρωποι πέθαναν και σήμερα θεωρούνται αγνοούμενοι», σημείωσε η οργάνωση, η οποία εδρεύει στη Μασσαλία.

«Τέθηκε σε εφαρμογή ένα σχέδιο παροχής πρώτων βοηθειών για τους ναυαγούς που βρίσκονταν σε ευάλωτη ψυχολογική και σωματική κατάσταση», συνέχισε η οργάνωση. Δύο από αυτούς είχαν χάσει τις αισθήσεις τους, η κατάστασή τους θεωρήθηκε κρίσιμη και ζητήθηκε η άμεση μεταφορά τους στην ξηρά.

Η SOS Méditerranée έχει διασώσει περισσότερους από 39.000 ανθρώπους στη Μεσόγειο από το 2016. Το 2023 3.105 μετανάστες πέθαναν ή αγνοούνται αφού προσπάθησαν να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο για να φτάσουν στην Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, που είναι υπηρεσία του ΟΗΕ. Από τον Ιανουάριο φέτος σκοτώθηκαν ή αγνοούνται 278 άνθρωποι.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κόσμος - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις