Ηράκλειο: Εγκαινιάστηκε η εικαστική έκθεση «Reflections-Αντανακλάσεις» του Ομίλου Ούγγρων Ζωγράφων (pics)
Ηράκλειο: Εγκαινιάστηκε η εικαστική έκθεση «Reflections-Αντανακλάσεις» του Ομίλου Ούγγρων Ζωγράφων (pics)

Ηράκλειο: Εγκαινιάστηκε η εικαστική έκθεση «Reflections-Αντανακλάσεις» του Ομίλου Ούγγρων Ζωγράφων (pics)

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Σε μια λαμπρή τελετή εγκαινιάστηκε η εικαστική έκθεση «Reflections-Αντανακλάσεις» του Ομίλου Ούγγρων Ζωγράφων στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου τη Δευτέρα 4/3, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. κ. Ευγενίου και του Επισκόπου Απαμείας Παϊσιου Λαρεντζάκη, παρουσία της αρμόδιας Αντιδημάρχου Πολιτισμού Ρένας Παπαδάκη-Σκαλίδη.

Περισσότερα από 59 επιλεγμένα έργα ισάριθμων σύγχρονων Ούγγρων καλλιτεχνών, μέλη του Ομίλου Ούγγρων Ζωγράφων, φιλοξενούνται στην έκθεση «Reflections-Αντανακλάσεις» η οποία διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Ουγγαρίας στην Αθήνα και το Επίτιμο Προξενείο της Ουγγαρίας στην Κρήτη σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και τη Δημοτική Πινακοθήκη. Ο έφορος της εικαστικής έκθεσης και Αντιπρόεδρος του Ομίλου Ούγγρων Ζωγράφων Ákos Révész, μετά την ομιλία του, δώρισε το έργο του Terra Aqua 0102, στη Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου.

Η Αντιδήμαρχος Ρένα Παπαδάκη-Σκαλίδη, αφού ευχαρίστησε τον Ákos Révész και καλωσόρισε εκ μέρους του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού τους παριστάμενους, δήλωσε: «Φιλοξενούμε με ιδιαίτερη χαρά τα έργα των σύγχρονων Ούγγρων καλλιτεχνών στην πόλη μας δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε δημότες και επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με την σύγχρονη εικαστική ουγγρική τέχνη. Εύχομαι αυτή η έκθεση να προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία, πλούσια σε εντυπώσεις και ανακαλύψεις και παράλληλα να σημάνει τη συνέχεια μιας στενότερης και πολυεπίπεδης μελλοντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών που τις συνδέει μακρά και ειλικρινής φιλία.».

Την εκδήλωση την οποία έντυσαν μουσικά μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου, χαιρέτησαν η Α.Ε. Πρέσβης της Ουγγαρίας στην Ελλάδα, Erik Haupt και ο Επίτιμος Πρόξενος της Ουγγαρίας στην Κρήτη, Περίανδρος Επιτροπάκης. Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων Αντιπεριφερειάρχες καθώς και περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Η έκθεση, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00 και το Σάββατο 09:00 – 14:00, (Κυριακές και αργίες κλειστά) και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 23/03/2024.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κύριες Ειδήσεις - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις