«Εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που βλέπει την υγεία σε αριθμούς - Θυσιάζονται ανθρώπινες ζωές»
«Εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που βλέπει την υγεία σε αριθμούς - Θυσιάζονται ανθρώπινες ζωές»

«Εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που βλέπει την υγεία σε αριθμούς – Θυσιάζονται ανθρώπινες ζωές»

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ Ηρακλείου για την τραγική αυτοκτονία καρκινοπαθούς που αδυνατούσε να βρει το φάρμακό του.

«Η τραγωδία που εκτυλίχθηκε στην πόλη μας, με την αυτοκτονία καρκινοπαθούς που δεν άντεξε τους πόνους επειδή αδυνατούσε να βρει το φάρμακο του, αποδεικνύει ότι πίσω από την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που βλέπει την υγεία σε αριθμούς, υπάρχουν ανθρώπινες ζωές!

Είναι μια τραγωδία που αναδεικνύει τα τραγικά αδιέξοδα που βιώνουν καθημερινά οι ασθενείς εξαιτίας της πολιτικής όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και της ΕΕ, που αντιμετωπίζουν την υγεία και το φάρμακο σαν εμπόρευμα που αξίζει να έχει μόνο όποιος μπορεί να το πληρώσει. 

Σε ένα δημόσιο σύστημα Υγείας με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, όπου δεν χωράνε οι ανάγκες των καρκινοπαθών και η αναζήτηση των φαρμάκων τους είναι και αυτή ατομική ευθύνη, οι ελλείψεις εκατοντάδων φαρμάκων οξύνουν ακόμα περισσότερο το πρόβλημα, καθώς οι επιχειρηματικοί όμιλοι στο φάρμακο επιλέγουν τις παράλληλες εξαγωγές, αφού κριτήριό τους είναι το κέρδος και όχι η κάλυψη των αναγκών των ασθενών.

Μετά και από το νέο δελτίο τιμών των φαρμάκων που τέθηκε σε ισχύ τον προηγούμενο μήνα, το οποίο επιβαρύνει με νέες αυξήσεις τους ασθενείς, επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι όσο η έρευνα και η παραγωγή των φαρμάκων αποτελούν ιδιοκτησία των επιχειρηματικών ομίλων, η φαρμακευτική περίθαλψη του λαού θα αποτελεί ένα πανάκριβο εμπόρευμα, απρόσιτο για πολλούς.

Στην προσπάθεια του υπουργού Υγείας, να βγάλει «λάδι» την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ στην Υγεία, ούτε λίγο ούτε πολύ έριξε την ευθύνη στον 72χρονο που «δεν προσήλθε στο ραντεβού»! Επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τη αναλγησία της πολιτικής που υπερασπίζεται, της πολιτικής που για τα κέρδη των φαρμακοβιομήχανων και των επιχειρηματιών της υγείας θυσιάζονται ανθρώπινες ζωές. 

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του εκλιπόντος που έχασαν με τόσο τραγικό τρόπο τον άνθρωπό τους και δίνουμε την υπόσχεση να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τους μαζικούς αγώνες που εξελίσσονται στο νησί μας και δείχνουν το δρόμο για να μπει φρένο στον κατήφορο, για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας, για φάρμακο κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Αυτός ο αγώνας πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του λαού, να κλιμακωθεί ακόμα περισσότερο, να εξασφαλιστούν δωρεάν φάρμακα για το λαό, την ώρα που τα χρειάζεται, για αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας – Πρόνοιας».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις