Κρήτη: Ένοχος ο 62χρονος εκπαιδευτικός που κατηγορήθηκε για βία και απειλές σε βάρος μαθητών του
Κρήτη: Ένοχος ο 62χρονος εκπαιδευτικός που κατηγορήθηκε για βία και απειλές σε βάρος μαθητών του

Κρήτη: Ένοχος ο 62χρονος εκπαιδευτικός που κατηγορήθηκε για βία και απειλές σε βάρος μαθητών του

Συγκεκριμένα το δικαστήριο συμφωνώντας με την πρόταση του εισαγγελέα κήρυξε ένοχο τον κατηγορούμενο για απόπειρα σωματικής βλάβης άπαξ τελεσθήσε σε ανήλικο πρόσωπο για ένα μαθητή, την απόπειρα παράνομης βίας σε βάρος 3 μαθητών και για απόπειρα όλως ελαφρώς σκοπούμενη σωματική βλάβη σε μια μαθήτρια.

Το δικαστήριο επέβαλε στον 62χρονο ποινή φυλάκισης συνολικά 12 μηνών με αναστολή ενώ του επιβλήθηκε ο όρος η υποχρεωτική παρακολούθηση συνέδρων στο κέντρο ψυχικής υγείας Χανίων

Νωρίτερα η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου για απόπειρα σωματικής βλάβης άπαξ έπραξε σε ανήλικο πρόσωπο για ένα μαθητή, την απόπειρα παράνομης βίας σε βάρος 6 μαθητών και για απόπειρα όλως ελαφρώς σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Στην πρόταση της η εισαγγελέας τόνισε μεταξύ άλλων ότι “το σχολειο αποτελεί οικογένεια για ένα παιδί αφού περνάει το 1/3 της μέρα του”. Στη συνέχεια η ίδια υπογράμμισε ότι, “τα προσωπικά προβλήματα δεν αποτελούν δικαιολογία για κανένα να συμπεριφέρεται έτσι στα παιδιά”. Ακόμη ανέφερε ότι “οι καταθέσεις των περισσότερων τελούν σε αντίθεση με όσα κατέθεσαν σήμερα εδώ Κανένα περιστατικό δεν μπορεί να λυθεί μόνο του γιατί έτσι δεν προστατεύεται η κοινότητα στην ολότητα της.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε την αθωότητα του ενώ μίλησε εκτενώς για προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Ακόμη ισχυρίστηκε ότι ποτέ στο παρελθόν δεν έχει ακουστεί κάτι για εκείνον.

Νωρίτερα η δίκη ξεκίνησε με καταθέσεις μαρτύρων. Συγκεκριμένα κατέθεσαν οι γονείς των παιδιών που κατηγορούσαν τον 62χρονο, η διευθυντή του σχολείου όπως και η ψυχολόγος. Στις καταθέσεις τους μίλησαν για όσα τους είχαν περιγράψει πι μαθητές και όσα συνέβησαν στο σχολικό περιβάλλον τις τελευταίες μέρες.

Παράλληλα κατέθεσαν και τρεις μάρτυρες από την πλευρά του κατηγορουμένου οι οποίοι μίλησαν για τον χαρακτήρα του.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις