Ιστορική στιγμή για το Ηράκλειο - Παραχωρούνται στον Δήμο τα Ενετικά τείχη (vids)
Ιστορική στιγμή για το Ηράκλειο - Παραχωρούνται στον Δήμο τα Ενετικά τείχη (vids)

Ιστορική στιγμή για το Ηράκλειο – Παραχωρούνται στον Δήμο τα Ενετικά τείχη (vids)

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Η Λίνα Μενδώνη παραχώρησε δηλώσεις μετά την πρωινή συνάντηση της με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό ανακοινώνοντας παράλληλα την ιστορική στιγμή για την πόλη κάνοντας πράξη ένα χρόνιο αίτημα της δημοτικής αρχής.

Η τελευταία προγραμματική σύμβαση είχε λήξει το 2014 και έκτοτε δεν κατέστη εφικτό να υπογραφεί λόγω του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Μετά την συνάντηση της με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη τόνισε: “Ετέθη από τον κ. Δήμαρχο η παραχώρηση της προγραμματικής σύμβασης για τα Τείχη. Θεωρώ πως με βάση όσα αποφασίστηκαν για την Ρόδο όπου μετά από 30 χρόνια υπογράψαμε την προγραμματική σύμβαση, πλέον είμαστε έτοιμοι να μπορέσουμε να υπογράψουμε την προγραμματική σύμβαση στο Ηράκλειο μετά το Πάσχα. Θα δημιουργηθεί μια τριμερής επιτροπή υπό το Υπουργείο, την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου όπου η προεδρία της επιτροπής θα είναι στον Δήμαρχο Ηρακλείου”.

Καλοκαιρινός: “Δικαίωση προσπαθειών αρκετών χρόνων”

Περιχαρής ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός τόνισε από την πλευρά του: “Σε συνέχεια της χθεσινής μας συνάντησης, καταλήγουμε στην ανακοίνωση από την κ. Υπουργό που αφορά στην παραχώρηση και προγραμματική σύμβαση. Είναι μια δικαίωση προσπαθειών που δεν θα έπρεπε κάποιος να ιδιοποιηθεί με προσπάθειες που έρχονται από το παρελθόν και έχουν ενταθεί, όπως φαίνεται αποδίδει από εμάς. Το ζήτημα είναι ν’ αποδοθούν στην πόλη και τους ανθρώπους της τα Ενετικά Τείχη”.
Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή flashnews.gr
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις