Διασωληνωμένος με μηνιγγίτιδα 20χρονος φοιτητής – Τον βρήκαν με πυρετό και εξανθήματα οι γονείς του
Διασωληνωμένος με μηνιγγίτιδα 20χρονος φοιτητής – Τον βρήκαν με πυρετό και εξανθήματα οι γονείς του

Διασωληνωμένος με μηνιγγίτιδα 20χρονος φοιτητής – Τον βρήκαν με πυρετό και εξανθήματα οι γονείς του

Ο φοιτητής παραμένει διασωληνωμένος με μηνιγγίτιδα στην Πάτρα, με τους δικούς του ανθρώπους να αγωνιούν. Οι γιατροί περιμένουν τα αποτελέσματα των νέων εξετάσεων…

Ο 20χρονος φοιτητής στην Πάτρα, παραμένει διασωληνωμένος σε εντατική νοσοκομείου με μηνιγγίτιδα. Τον μετέφεραν οι γονείς του, που τον είχαν εντοπίσει σε κακή κατάσταση με πυρετό και εξανθήματα. Οι γιατροί διαπίστωσαν πως η κατάστασή του ήταν σοβαρή και αποφάσισαν να τον μεταφέρουν από το νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» στο Πανεπιστημιακό, όπου συνεχίζεται η νοσηλεία του. Είναι το τρίτο κρούσμα τους τελευταίους μήνες, με τις Αρχές να βρίσκονται σε διαρκή συναγερμό. Στόχος πέρα από τη βελτίωση της υγείας του 20χρονου, είναι να διαπιστωθεί και ο τρόπος που νόσησε.

Πρόκειται για φοιτητή του πανεπιστημίου της πόλης, τον οποίο εντόπισαν οι γονείς του στο σπίτι του σε δυσχερή κατάσταση, με πυρετό και εξανθήματα. Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» σε σοβαρή κατάσταση και κατόπιν διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στην Πάτρα, όπου νοσηλεύεται σε ΜΕΘ διασωληνωμένος.

Με αφορμή και το νέο περιστατικό ο Διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας είπε πως θα έρθει σε επικοινωνία με τις πρυτανικές Αρχές για να δουν σε ποιες ενέργειες θα προβούν.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το τρίτο κρούσμα μηνιγγίτιδας που εντοπίζεται σε φοιτητή του Πανεπιστημίου Πατρών το τελευταίο διάστημα.

Το πρώτο κρούσμα καταγράφηκε στα μέσα Ιανουαρίου του 2024 σε πρωτοετή φοιτητή του τμήματος Ναυπηγών, στα τέλη Φεβρουαρίου νόσησε φοιτήτρια του Μαθηματικού κατά τη διάρκεια των καταλήψεων και τώρα είναι άρρωστος ο 20χρονος φοιτητής

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο pelop.gr ο Μάρκος Μαραγκός, καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωδών Νοσημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών και διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, ο φοιτητής μεταφέρθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης στο Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» με υψηλό πυρετό και εξάνθημα.

Σύμφωνα με τον κ. Μαραγκό, πρόκειται για περίπτωση, που μοιάζει πολύ με το αντίστοιχο της φοιτήτριας του Τμήματος Μαθηματικών που είχε μεταφερθεί πριν από λίγες ημέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

 

newsit.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις