Ηράκλειο: Θύματα ληστείας έπεσαν 80 μαθητές που βρίσκονταν σχολική εκδρομή στην Ρώμη
Ηράκλειο: Θύματα ληστείας έπεσαν 80 μαθητές που βρίσκονταν σχολική εκδρομή στην Ρώμη

Ηράκλειο: Θύματα ληστείας έπεσαν 80 μαθητές που βρίσκονταν σχολική εκδρομή στην Ρώμη

Απρόσμενη εξέλιξη είχε η εκδρομή μαθητών Λυκείου από το Ηράκλειο στην Ρώμη. Άγνωστοι διέρρηξαν τα λεωφορεία τους και άρπαξαν σακίδια, προσωπικά αντικείμενα, χρήματα, ακόμη και τις αστυνομικές ταυτότητες των παιδιών που, χάρη στις ενέργειες συνοδών και ελληνικής πρεσβείας, συνέχισαν χωρίς άλλα προβλήματα την εκδρομή τους και σήμερα παίρνουν το δρόμο της επιστροφής στην Κρήτη.

Οι 80 μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του 2ου ΓΕΛ Ηρακλείου, συνοδευόμενοι από 5 καθηγητές, βρέθηκαν στη Ρώμη, όπως είπε στην ΕΡΤ ο διευθυντής του σχολείου Κώστας Κωνσταντίνου, στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος της Ελληνικής Ομογένειας, με σκοπό να γνωρίσουν τον Ελληνορωμαϊκό πολιτισμό. Σύμφωνα με τον ίδιο, την περασμένη Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, γύρω στις 6.30 το απόγευμα, ενώ είχαν πάει σε ένα mall, άγνωστοι διέρρηξαν, προκαλώντας τους φθορές, τα δύο λεωφορεία, με τα οποία μετακινούνταν οι μαθητές και, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, άρπαξαν σακίδια, ρουχισμό, προσωπικά αντικείμενα και περίπου 1.000 – 1.200 ευρώ που ανήκαν σε 4 – 5 μαθητές. Άρπαξαν ακόμη και την τσάντα καθηγητή, στην οποία ήταν συγκεντρωμένες, για λόγους χρηστικούς και ασφάλειας, οι αστυνομικές ταυτότητες των παιδιών. Επίσης, κατέστρεψαν το gps του ενός λεωφορείου και έκλεψαν ένα ακόμη από το δεύτερο.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η τοπική αστυνομία και την επομένη ελήφθησαν καταθέσεις. Όπως είπε ο κ. Κωνσταντίνου, οι συνοδοί είχαν ήδη φροντίσει ώστε να υπάρχουν φωτοαντίγραφα των αστυνομικών ταυτοτήτων και με τη συνδρομή της Ελληνικής Πρεσβείας όλα ρυθμίστηκαν και τα παιδιά μπόρεσαν να συνεχίσουν απρόσκοπτα την εκδρομή τους. Οι συνοδοί, αλλά και οι γονείς των μαθητών φρόντισαν ώστε να μην τους λείψουν ούτε τα χρήματα και σήμερα το απόγευμα θα επιβιβαστούν στο πλοίο από το Μπάρι με προορισμό την Πάτρα. Οι μαθητές που είναι όλοι καλά στην υγεία τους και οι συνοδοί τους θα ταξιδέψουν από τον Πειραιά προς το Ηράκλειο αύριο το βράδυ και το πρωί του Σαββάτου αναμένεται να βρίσκονται στα σπίτια τους.

Για το συμβάν, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου, έχουν ενημερωθεί τόσο ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, όσο και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Υπάρχει, όπως σημείωσε, συχνή καθημερινή επικοινωνία με τους υπεύθυνους της εκδρομής και, μετά την επιστροφή τους, αναμένεται από τους συνοδούς έγγραφη ενημέρωση αναφορικά με την μικρή περιπέτεια των 80 μαθητών.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή ertnews.gr
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις