Ηράκλειο: Συνελήφθη για κατά συρροή κλοπές – Είχε λεία πάνω από 10.000 ευρώ

Χειροπέδες σε ένα φερόμενο ως δράστης πέρασαν οι αστυνομικές αρχές στο Ηράκλειο ο οποίος φέρεται ότι κρυβόταν πίσω από 16 υποθέσεις, δώδεκα τετελεσμένων υποθέσεων κλοπών και διαρρήξεων και τεσσάρων αποπειρών κλοπής, σε επιχειρήσεις και οχήματα στην ευρύτερη περιοχή της πόλη του Ηρακλείου.

Η πλούσια δράση του εν λόγω συλληφθέντα φέρεται να ξεκίνησε στις 05 Νοεμβρίου του 2023 και συνεχίστηκε μέχρι και σήμερα που οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην σύλληψη του. Το χρονικό διάστημα αυτό, σύμφωνα με την δικογραφία ο φερόμενος ως δράστης φαίνεται να είχε προχωρήσει στις κλοπές και διαρρήξεις καταφέρνοντας να αφαιρέσει από τα οχήματα και τις επιχειρήσεις χρήματα, ηλεκτρονικά μηχανήματα, εργαλεία και διάφορα αντικείμενα η συνολική χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 10.000 ευρώ, προκαλώντας παράλληλα φθορές.

Στις κλοπές και διαρρήξεις ο κατηγορούμενος φέρεται ότι χρησιμοποιούσε κλεμμένο δίκυκλο.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν νωρίτερα σήμερα σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και έτσι κατάφεραν να συλλάβουν τον φερόμενο ως δράστη.

Στην συνέχεια οι αρχές πραγματοποιήσαν έλεγχο στην μοτοσυκλέτα και στο σπίτι του κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, διάφορα εργαλεία, ηλεκτρονικά μηχανήματα (κομπρεσέρ ρεύματος, ηλεκτρικό σβουράκι, δραπανοκατσάβιδα μπαταρίας, φορτιστές συσκευών, διάφορα τρυπάνια, 4 πλαστικές βαλίτσες με εργαλεία, ηχεία, ράδιο-CD) και τρία μαχαίρια.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκες ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει κατηγορίες για διακεκριμένες κλοπές και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Από τα αντικείμενα που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών, κάποια αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους ενώ και μοτοσυκλέτα επιστράφηκε στην ιδιοκτήτρια της.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή flashnews.gr
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις