Realtors Kreta
Realtors Kreta

Μεσολόγγι: Ειδική ομάδα του στρατού στις έρευνες για τη δολοφονία του Μπάμπη – Τι θα αναζητήσουν

Κάθε πιθανό και… απίθανο μέσο που έχουν οι Αρχές στη διάθεσή τους είναι διατεθειμένες να χρησιμοποιήσουν για την πλήρη εξιχνίαση της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» ειδική ομάδα του Στρατού στη συλλογή μετάλλων επιστρατεύεται στις έρευνες για τον εντοπισμό της καραμπίνας και του κινητού τηλεφώνου του θύματος, με τη χρήση ειδικών μηχανημάτων ανίχνευσης.

Παράλληλα, το σενάριο της μεταφοράς της σορού στη βαλτώδη περιοχή στην θέση Ευαγγελίστρια στον Κάμπο Ευηνοχωρίου, αποκλείεται από την ΕΛΑΣ. «Η πράξη του εγκλήματος έγινε σ΄εκείνο το σημείο» τόνισε κατηγορηματικά στην «Π» ανώτατος αξιωματικός, την ώρα που αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι: «η έρευνα δεν σταματάει μέχρι να βρούμε όλα τα στοιχεία. Δεν μένουμε μόνο στον 50χρονο και σε πρόσωπα του περιβάλλοντος του, θα ‘απλώσουμε’ την έρευνα και προς άλλες κατευθύνσεις».

«Εχω τα χέρια μου καθαρά, δεν έχω καμία σχέση»
«Εχω τα χέρια μου καθαρά, δεν έχω καμία σχέση», είπε σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Πελοποννήσου», στους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών που τον επισκέφθηκαν χθες στο κελί του. Ο 50χρονος, εμμένει στην τακτική της άρνησης που έχει υιοθετήσει εξ’ αρχής και δεν αποδέχεται τη διάπραξη του εγκλήματος. Από τον κατηγορούμενο ελήφθη γενετικό υλικό για να γίνει αντιπαραβολή με τα ευρήματα στη σορό του 31χρονου.

Από την ιατροδικαστική εξέταση διαπιστώθηκε πως ο νεαρός δέχθηκε πυροβολισμό από κυνηγετικό όπλο με φυσίγγια για αγριογούρουνο. «Φέρει μια βολή η οποία είναι στην πλαγιομετωπική αριστερή πλευρά του σώματος, έχει είσοδο από την πλευρά του ώμου και έξοδο στην κάτω πλευρά. Μια βολή γύρω στις 10 βολίδες εντός σώματος», ανέφεραν αστυνομικές πηγές στην «Π», την ώρα που δεν επιβεβαιώνεται από επίσημα χείλη ο εντοπισμό φυσιγγίου στον τόπο του εγκλήματος, πληροφορία που διακινήθηκε χθες το απόγευμα.

Τα τρία σενάρια για τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου
Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα η οικογένεια, φίλοι, συγγενείς και κόσμος από το Μεσολόγγι στον άτυχο 31χρονο Μπάμπη, ο οποίος αγνοούταν από την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου και εντοπίστηκε μετά από 18 ημέρες δολοφονημένος σε βαλτώδη περιοχή.

Και ενώ θα γράφεται η τελευταία πράξη του δράματος οι Αρχές εξετάζουν τα πάντα και τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από τις ενδελεχείς έρευνες προκειμένου να βρουν τονΤα οικονομικά λόγο δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου, καθώς προκύπτουν σενάρια για κυκλώματα αρχαιοκάπηλων, χρυσοθήρες μέχρι και συνεργούς στο έγκλημα.

Ο Μπάμπης είχε δανείσει 17.000 ευρώ στον 50χρονο κρεοπώλη τα οποία και ζητούσε πίσω. Στο σπίτι του θύματος εντοπίστηκε μάλιστα και ένα σημειωματάριο που δείχνει ότι ο 30χρονος είχε δανείσει χρήματα και μάλιστα αρκετά όχι μόνο σε εκείνον αλλά και σε άλλα άτομα. Χαρακτηριστικά είναι όσα είχε πει και ο Θανάσης Κατερινόπουλος ότι «Όσο δουλευταράς και να είσαι δε μαζεύεις κατά τη μητέρα του που βγήκε και είπε ότι είχε ένα τεφτέρι στο σπίτι και έχει δανείσει κάπου κοντά στις 70.000. είναι πολλά τα λεφτά»

Αυτό μπορεί να είναι και ένα από τα κίνητρα της δολοφονίας που εξετάζονται… να ήθελαν νεκρό τον Μπάμπη Κούτσικο. Άραγε βρίσκεται από πίσω και κάποιο κύκλωμα χρυσοθηρίας ή και αρχαιοκαπηλίας…

«Εκεί κοντά υπάρχουν δύο χώροι ανεκμετάλλευτοι μη ξεχνάτε ότι κατά τη διάνοιξη της Ιόνιας Οδού είχαν βρεθεί αρχαία σε μια απόσταση 2 χιλιομέτρων από εκεί μπορεί και λιγότερο. Εκεί τα προηγούμενα χρόνια είχαμε άλλους δύο νεκρούς ο ένας αρχαιοφύλακας και ο άλλος βοσκός που δεν δικαιολογείται ο θάνατός του», πρόσθεσε.

Τα στόματα στην περιοχή του Μεσολογγίου αρχίζουν και ανοίγουν και οι κάτοικοι δείχνουν στις Αρχές βουνά και ξωκλήσια όπου επίδοξοι χρυσοθήρες και αρχαιοκάπηλοι δρουν ανεξέλεγκτοι. Ένα ακόμα λοιπόν σενάριο είναι ο Μπάμπης Κούτσικος να παρασύρθηκε στα δίχτυα του κυκλώματος κρυμμένων θησαυρών, στο οποίο άνηκε και ο κρεοπώλης.

Ερωτήματα για συνεργούς στη δολοφονία
Οι έρευνες από την Αστυνομία δεν σταματούν και αφού ο κρεοπώλης δεν μιλάει πρέπει να διαπιστωθεί εάν υπήρξε συνεργός ή αν κάποιος άλλος γνώριζε τι συνέβη το μοιραίο βράδυ της 4ης Ιανουαρίου, την ημέρα που δηλώθηκε η εξαφάνιση του Μπάμπη και δολοφονήθηκε.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρχει συνεργός θέλουμε να πιστεύουμε ότι η σορός θα μιλήσει και θα πάρουμε απαντήσεις για κάποια ερωτήματα που έχουμε από την πρώτη στιγμή και δεν έχει αποκλειστεί το γεγονός ότι μπορεί κάποιος να γνώριζε», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου.

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια του Μπάμπη από την πρώτη στιγμή άλλωστε μιλούσε για ένα οργανωμένο σχέδιο.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις