Αλέξανδρος Βρυθιάς, ένας νέος και πολλά υποσχόμενος σεφ με ξεχωριστές γεύσεις!
Αλέξανδρος Βρυθιάς, ένας νέος και πολλά υποσχόμενος σεφ με ξεχωριστές γεύσεις!

Αλέξανδρος Βρυθιάς, ένας νέος και πολλά υποσχόμενος σεφ με ξεχωριστές γεύσεις!

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Η μαγειρική, είναι πολύ περισσότερο από την παρασκευή φαγητού. Είναι η έκφραση μιας κουλτούρας, η δημιουργία μνημείων γεύσης, και η διαδραστική τέχνη που φέρνει ανθρώπους μαζί γύρω από ένα τραπέζι γεμάτο αρωματικές αναμνήσεις και νέες γνωριμίες.

Στην κουζίνα, ο σεφ γίνεται καλλιτέχνης, δημιουργώντας πίνακες γαστρονομικής τέχνης που καλούν τους αισθητικούς να ταξιδέψουν σε νέα εδάφη γεύσης. Κάθε κομμάτι του παζλ είναι σημαντικό, και η επιδεξιότητα του σεφ συνδυάζεται με το πάθος για τη δημιουργία για να προκύψει ένα αριστούργημα γεύσης.

Τέτοιο πάθος διαθέτει και ο Ηρακλειώτης σεφ Αλέξανδρος Βρυθιάς.  Ένας δημιουργικός σεφ διακρίνεται πίσω από γευστικά πιάτα, υιοθετώντας μια φιλοσοφία που εστιάζει και εμπνέεται από την ελληνική και ειδικότερα κρητική κουζίνα.

Η φιλοσοφία του

Η φιλοσοφία του σεφ απλοποιείται σε τρεις βασικές αρχές: μια καλή ομάδα, πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας και η εφαρμογή αφθονίας φαντασίας. Η συνεργασία με μια αρμονική ομάδα επαγγελματιών είναι κλειδί για τη δημιουργία εκπληκτικών γευστικών συνθέσεων. Παράλληλα, ο σεφ επιλέγει τις καλύτερες πρώτες ύλες, αφοσιωμένος στην εκμετάλλευση της πλούσιας ελληνικής γης και της ποικιλομορφίας της.

Με φόντο αυτές τις αρχές, ο σεφ ενσαρκώνει τη φαντασία του σε κάθε πιάτο, δημιουργώντας έναν κόσμο γεύσεων που ενθουσιάζει και επαναλαμβάνεται. Η επιδίωξή του είναι να ικανοποιεί τους πελάτες του με κάθε μαγειρική του δημιουργία, καθιστώντας την εμπειρία τους μια συνεχή ανακάλυψη και απόλαυση.

Η μαγειρική και το… ταξίδι

Η μαγειρική ήταν κάτι που του άρεσε από μικρός, και λόγω ενός άτυχου και στενάχωρου συμβάντος που συνέβη, χάνοντας τον αδερφό του που εργαζόταν στην εστίαση, κατευθύνθηκε προς τα εκεί κι αυτός.

Ξεκίνησε το… ταξίδι με τη βοήθεια μιας θείας του που ήταν διευθύντρια σε σχολή τουριστικών επαγγελμάτων. Έτσι, σιγά σιγά, οι εμπειρίες και ο όγκος της εργασίας τον οδήγησαν σε έναν διαγωνισμό, στον οποίο και κατέκτησε την πρώτη θέση στη μαγειρική. Στην Αθήνα, αυτό το γεγονός τον έκανε να κυνηγήσει περισσότερο αυτό το επάγγελμα, προκειμένου να εξελίσσεται και να γίνεται καλύτερος κάθε μέρα.

Η αγάπη του για την κουζίνα και η Κρήτη

Αυτή που ασχολείται και σήμερα με τόση αγάπη είναι η ελληνική δημιουργική κουζίνα, με έμφαση στα στοιχεία της κρητικής γαστρονομίας. Μπορείτε να τον βρείτε στο εστιατόριο Ντορέ, όπου το σιουφιχτό, το απάκι, και τα μοναδικά λουκάνικα ξιδάτα προέρχονται από τη γη της Κρήτης, έτοιμα να ενσωματωθούν σε μια γευστική… συναυλία. Η κουζίνα αυτή αντιπροσωπεύει την ελληνική κουζίνα με στοιχεία δημιουργικής κρητικής γαστρονομίας, δημιουργώντας έναν κόσμο γεύσεων που της έχει αφήσει έναν μεγάλο ερωτικό αποτύπωμα.

Η αυτοκριτική και ο ρόλος του σεφ

Στα μάτια ενός σεφ, η καθημερινή αυτοκριτική αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ρουτίνας. Αυτό ακριβώς ισχύει και στον Αλέξανδρο Βρυθιά. Αναλύει προσεκτικά την πορεία του κατά τη διάρκεια της ημέρας, αναγνωρίζοντας ενδεχόμενα λάθη και αναζητώντας τρόπους για να αποφευχθούν στο μέλλον. Ο στόχος του είναι να εξελίσσεται συνεχώς, γίνοντας πιο δημιουργικός και ελαχιστοποιώντας τις αστοχίες στην επόμενη μέρα.

Κανένας σεφ δεν θεωρείται τέλειος, αλλά η συνεχής προσπάθεια για βελτίωση αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο. Είτε πρόκειται για συμπεριφορά, μαγειρική, είτε οτιδήποτε άλλο, ο σεφ επιδιώκει να εξελίσσεται συνεχώς, προσφέροντας μια διαρκώς βελτιωμένη εμπειρία.

Κατά την άποψη του, ο σεφ αναλαμβάνει και ψυχολογικό ρόλο, διαμορφώνοντας την ατμόσφαιρα μέσα στην κουζίνα. Η ισορροπημένη και ήρεμη προσέγγισή του επηρεάζει θετικά τη συνεργασία και την απόδοση της ομάδας του.

Για τον σεφ, η ομάδα έχει προτεραιότητα, ακολουθούν τα παιδιά με τα οποία συνεργάζεται, και στη συνέχεια έρχεται ο ίδιος. Η καθημερινή αυτοκριτική αποτελεί για εκείνον μια συνεχή προσπάθεια για βελτίωση και ανάπτυξη.

Η αγάπη για την μαγειρική

Η αγάπη του για την μαγειρική είναι η κινητήρια δύναμη. Καθημερινά, αναζητά νέα στοιχεία στις κατσαρόλες του και δημιουργεί κάτι πρωτότυπο. Επιδιώκει τη διαφορετικότητα σε κάθε μαγειρική του προσπάθεια. Κατά την άποψή του, ο κόσμος είναι εκείνος που κρίνει την ποιότητα και τη γεύση των πιάτων που προσφέρει, και ο καλύτερος κριτής είναι ο ίδιος ο καταναλωτής.

Γι' αυτόν, το δυνατό στοιχείο είναι η μαγειρική, και αυτό το καθιστά σεφ. Η καλύτερη ανταμοιβή είναι όταν καλούν να τον τιμήσουν με συγχαρητήρια για τα εξαιρετικά πιάτα. Παρόλο που αυτό τον φέρνει σε μια ελαφρά δύσκολη θέση, πάντα εξηγεί ότι πίσω από κάθε πιάτο υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που εργάστηκε σκληρά για να παρασκευάσει κάτι ξεχωριστό.

Τα στηρίγματα του

Σε όλο αυτό το ταξίδι, ποτέ δεν βρέθηκε μόνος, καθώς οι γονείς του αποτέλεσαν αναντικατάστατο στήριγμα. Η μητέρα του, πάντα πλάι του ως «βράχος», αποτελεί έναν σταθερό πυλώνα στη ζωή του. Πιστεύει ότι της οφείλει ένα τεράστιο ευχαριστώ, αφού σε κρίσιμες στιγμές βρισκόταν εκεί, προσφέροντας την απόλυτη στήριξη που μόνο μια μητέρα μπορεί να προσφέρει.

Ο κορυφαίος σεφ Μιχάλης Μάρθας και η συνεργασία τους

Επιπλέον, ο κορυφαίος σεφ Μιχάλης Μάρθας αναδείχθηκε ως ο πιο επιδραστικός άνθρωπος που άλλαξε την οπτική του μέσα στην κουζίνα. Τον επηρέασε σε κάθε επίπεδο, από τη φιλοσοφία του μέχρι τον τρόπο ηγεσίας και προετοιμασίας. Αισθάνεται βαθιά ευγνωμοσύνη και επιθυμεί να τον ευχαριστήσει για όλα όσα έχει μοιραστεί μαζί του.

Το παρόν και το μέλλον

Στα μελλοντικά του σχέδια, είναι να ανοίξει το δικό του εστιατόριο. Παρόλο που αυτή η ιδέα αποτελεί μέρος του σκεπτικού του, επί του παρόντος απολαμβάνει το γεγονός ότι τον εμπιστεύονται και συνεργάζεται με επιχειρηματίες για τη δημιουργία γευστικών μενού που ικανοποιούν τους πελάτες. Έχει την ικανοποίηση του από τον τρέχοντα επαγγελματικό του ρόλο και τον τρόπο που συνεισφέρει στη γαστρονομική σκηνή

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Θέμα - Τελευταία Νέα