Το πρώτο μήνυμα του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη μετά την εκλογή του (vid)
Το πρώτο μήνυμα του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη μετά την εκλογή του (vid)

Το πρώτο μήνυμα του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη μετά την εκλογή του (vid)

"Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Ο μόνος νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη"

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Τις πρώτες του δηλώσεις έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης λίγο μετά την σαρωτική επικράτησή του στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ που τον ανέδειξε πρόεδρο του κόμματος, με 68% έναντι 32% του Γιώργου Παπανδρέου.

"Σήμερα ανοίγει μια νέα σελίδα για την ιστορία της δημοκρατικής παράταξης και του ΠΑΣΟΚ. Η νέα εποχή αρχίζει με δυναμισμό, με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Ισχυρή εντολή να προχωρήσουμε ενωμένοι για την ανανέωση της παράταξης. Ευχαριστώ τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες για τη συμμετοχή τους. Έκαναν την παράταξή μας πιο δυνατή και θύμισαν στον λαό", επεσήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

Έκανε ονομαστική αναφορά σε όλους τους συνυποψηφίους για τον "αξιοπρεπή αγώνα" που έδωσαν. Τους κάλεσε όλους να υπερασπιστούν την παρακαταθήκη της Φ. Γεννηματά για ενόττηα και πολιτική αυτονομία. "Η αναμέτρηση τελείωσε απόψε. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Ο μόνος νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη", τόνισε και πρόσθεσε:

"Ευχαριστώ όσους μου έκαναν την μεγάλη τιμή να με εκλέξουν πρόεδρο του Κινήματος, την οικογένειά μου και τους χιλιάδες εθελοντές του Κινήματος. Χαίρομαι ιδιαίτερα για ένα λόγο ακόμη, συνάντησα χιλιάδες ανθρώπους που θα είναι δίπλα μας σε αυτή τη νέα πορεία. Εχω πλήρη επίγνωση της ευθύνης που αναλάμβάνω. Δεσμεύομαι να μετατρέψω τη νίκη της παράταξης σε νίκη της πατρίδας. Ξεκινάμε μαζί ένα νέο ωραίο ταξίδι. Η δημοκρατική παράταξη επέστρεψε, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό".

Η ψηφοφορία και τι προηγήθηκε

Παρά τα ελάχιστα ευτράπελα που συνέβησαν σε διάφορες περιοχές της χώρας, η διαδικασία κύλησε ομαλά και στις κάλπες, που έκλεισαν με μισή ώρα παράταση, πήγαν τελικά 206.198 πολίτες.

Ειδικότερα, τα επίσημα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις για σαρωτική επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη. Συγκεκριμένα, στο 95% της ενσωμάτωσης, ο ευρωβουλευτής προηγείται με 67,9% έναντι 32,1% του Γιώργου Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου στις 20:40 ο πρώην πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον Νίκο Ανδρουλάκη, δίνοντάς του συγχαρητήρια για τη νίκη του και τονίζοντας ότι μαζί θα αγωνιστούν για την παράταξη.

Στον κ. Ανδρουλάκη τηλεφώνησε για συγχαρητήρια και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και οι συνυποψήφιοί του στον α' γύρο, Ανδρέας Λοβέρδος, Παύλος Γερουλάνος και Παύλος Χρηστίδης.

Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη Κυριακή ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 98.431 ψήφους και ποσοστό 36,88%, με δεύτερο τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος συγκέντρωσε 74.093 ψήφους 27,97%. Αυτή τη φορά φαίνεται ο κ. Ανδρουλάκης να αυξάνει τους ψηφοφόρους του, ενώ αντίθετα ο κ. Παπανδρέου φαίνεται να έχει λιγότερους ψηφοφόρους από τον α' γύρο.

Η πρώτη δήλωση Παπανδρέου για το αποτέλεσμα

"Θα συνεχίσω τον αγώνα για τις προοδευτικές μας ιδέες, για να γίνει η Παράταξή μας κίνημα εξουσίας, με μια προοδευτική κυβερνητική πρόταση", δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μετά την άνετη επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη με 68% στα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής,

Νωρίτερα, περίπου στις εννέα παρά το βράδυ ο κ. Παπανδρέου τηλεφώνησε στον κ. Ανδρουλάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, "και σήμερα, η συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στην εκλογική μας διαδικασία ήταν μεγάλη. Είναι μήνυμα ευθύνης για όλους μας. Εχω ήδη εκφράσει στον Νίκο Ανδρουλάκη τα συγχαρητήριά μου και τις ευχές μου για καλή επιτυχία.

Όλοι μαζί, οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των μελών, των φίλων και των δημοκρατών πολιτών. Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα και πάθος και θα πάμε μπροστά. Σε ό,τι με αφορά, θα συνεχίσω τον αγώνα για τις προοδευτικές μας ιδέες, για να γίνει η Παράταξή μας κίνημα εξουσίας, με μια προοδευτική κυβερνητική πρόταση, που θα απαντά στα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες, την Ελλάδα.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτήν τη δημοκρατική διαδικασία και βέβαια, όσους με στήριξαν σε αυτήν την προσπάθεια. Και θα μου επιτρέψετε, να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συνεργάτες μου και τους εθελοντές, που έδωσαν ό,τι καλύτερο είχαν σε αυτήν τη σύντομη για μας, αλλά απαιτητική εκλογική μάχη. Ήταν ένας ωραίος αγώνας".

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις