Υπό κατάληψη γυμνάσια και λύκεια στα Χανιά - Κορυφώνονται οι αντιδράσεις για το πειραματικό λύκειο (pics, vid)
Υπό κατάληψη γυμνάσια και λύκεια στα Χανιά - Κορυφώνονται οι αντιδράσεις για το πειραματικό λύκειο (pics, vid)

Υπό κατάληψη γυμνάσια και λύκεια στα Χανιά – Κορυφώνονται οι αντιδράσεις για το πειραματικό λύκειο (pics, vid)

Γονείς και μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη των σχολείων τους διαμαρτυρόμενοι για το ενδεχόμενο μετατροπής ήδη υπάρχοντος σχολείου σε πειραματικό - Έντονες διαμαρτυρίες από την σχολική κοινότητα για το ζήτημα της σχολικής στέγης στα Χανιά

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Υπό καθεστώς κατάληψης βρίσκονται τα περισσότερα γυμνάσια και λύκεια της πόλης των Χανίων από νωρίς σήμερα το πρωί ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το ζήτημα της στέγασης του Πειραματικού λυκείου στα Χανιά και το ενδεχόμενο μετατροπής ήδη υπάρχοντος λυκείου καθώς και το πρόβλημα της σχολικής στέγης που υπάρχει γενικότερα.

Από πολύ νωρίς το πρωί γονείς και μαθητές προχώρησαν στο κλείσιμο των σχολείων τους ζητώντας έτσι ουσιαστικές λύσεις για τα προβλήματα της σχολικής στέγης και υπογραμμίζοντας ότι δεν θα επιτρέψουν την μετατροπή κανενός σχολείου της πόλης σε πειραματικό.

Την περίοδο των Χριστουγέννων οι σύλλογοι γονέων των σχολείων της πόλη πραγματοποιήσαν έκτακτες γενικές συνέλευσεις για τα φλέγοντα ζήτημα που τους απασχολούν και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε καταλήψεις και κινητοποιήσεις μέχρι να δοθεί μια λύση στο ζήτημα στέγασης του Πειραματικού Λύκειο και να αποτραπεί η μετατροπή ήδη υπάρχοντος σχολείου.

Έτσι η επιστροφή στα θρανία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων βρήκε τα περισσότερα λύκεια της πόλης κλειστά και τους μαθητές και τους γονείς ανυποχώρητους στο ζήτημα. Ενδεικτικά υπό κατάληψη τελούν το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Χανίων, το 5ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Χανίων, το 4ο Γυμνάσιο και 3ο Λύκειο Χανίων, το Μουσικό σχολείο, το Γυμνάσιο Σούδας, το ΕΠΑΛ Μουρνιών, το Γυμνάσιο Μουρνιών, το 2ο ΕΠΑΛ, το γυμνάσιο Κουνουπιδιανών, το ΓΕΛ Ακρωτηρίου

Ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Κώστας Μπροκαλάκης μεταξύ άλλων τονίζει για τις σημερινές καταλήψεις ότι «φτάσαμε σε ένα σημείο που δεν πάει άλλο. Σήμερα πολλά σχολεία κυρίως της πόλης των Χανίων αλλά και περιαστικών περιοχών είναι κλειστά με αποφάσεις των συλλόγων γονέων γιατί αυτή τη στιγμή διακυβεύεται ένα γενικό λύκειο της πόλης να καταργηθεί και να μετατραπεί σε Πειραματικό Λύκειο. Είναι σαφές ότι αν αυτό γίνει ένα λύκειο της πόλης θα κλείσει και τα παιδιά θα πρέπει να κατανεμηθούν στα υπόλοιπα λύκεια της πόλης. Δηλαδή τα 100 περίπου παιδιά που φοιτούν στην 3η Γυμνασίου του 2ου Γυμνασίου δεν θα πάνε στο 2ο Λύκειο θα πρέπει να κατανεμηθούν στα υπόλοιπα λύκεια. Επιπλέον δεν είναι μόνο αυτό αλλά και το γεγονός ότι τα περισσότερα λύκεια της πόλης είναι ήδη κορεσμένα. Και όλα αυτά γιατί από το 2020 που ιδρύθηκε το πειραματικό γυμνάσιο δεν υπήρξε ένας σχεδιασμός για πειραματικό λύκειο και ερχόμαστε τώρα στο παρά πέντε να ψάχνουμε που θα πάνε τα παιδιά του πειραματικού λυκείου».

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα πυροδότησε η παραίτηση του πρώην διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων κ. Αμπελά λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Λίγους μήνες νωρίτερα γονείς και μαθητές των σχολείων της Νέας Χώρας είχαν βγει στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι στο ενδεχόμενο μετατροπής του 1ου ΓΕΛ σε πειραματικό λύκειο.

Πάντως και οι δυο προηγούμενοι διευθυντές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων ήταν κατά στην μετατροπή ήδη υπάρχοντος λυκείου στα Χανιά σε Πειραματικό Λύκειο.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που θα επηρεάσει τις εξελίξεις τις επόμενες μέρες είναι ο ορισμός του διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα Χανιά και η στάση που θα κρατήσει.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή flashnews.gr
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις