«Πιθανή η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ στα Χανιά»
«Πιθανή η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ στα Χανιά»

«Πιθανή η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ στα Χανιά»

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Nέα χρονιά με την Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ανάπτυξη και τους «δείκτες που μάς πλήγωναν» όπως η ανεργία να οδηγούν με εντατικότερους ρυθμούς την προώθηση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών του 2024.

Ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο από την ενίσχυση για 600.000 δημόσιους υπάλληλους και τις συντάξεις μέχρι το αφορολόγητο και το επίδομα μητρότητας και σε αγρότισσες, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τις επενδύσεις ύψους 12 δισ. καθώς και την αυξηση δαπανών στην υγεία και την παιδεία.

Ο πρωθυπουργός έχει το προνόμιο των κυβερνητικών αλλαγών. Συμβαίνει και θα συμβαίνει με στόχο την καλύτερη δυνατή λειτουργία της κυβέρνησης και καλύτερα αποτελέσματα για τους πολίτες με βάση όσων προεκλογικά εξαγγέλθηκαν και για να τρέξει το κυβερνητικό έργο, απάντησε ο κ. Μαρινάκης στις ερωτήσεις σχετικά με τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης.

Είναι ανάγκη να τρέξουμε πιο γρήγορα την υλοποίηση του προγράμματος και σε αυτό θα κριθούμε. Το σίγουρο είναι ότι αυτά που είπαμε προεκλογικά θα τα υλοπιήσουμε μετεκλογικά, πρόσθεσε.

Δεν αποκλείεται η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Άντονι Μπλίνκεν στα Χανιά αλλά θα ακολουθήσει επίσημη ενημέρωση, ειπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Μαρινάκης.

«Με τα εθνικά θέματα δεν παίζουμε»

Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι «στέρεο νομικά θεμέλιο και αναπόσπαστο κομμ’ατι της Διακήρυξης των Αθηνών. Η χώρα παραμένει κατά οποιουδήποτε αναθεωρητισμού. Χρειάζεται περισσότερη προσοχή στις δημόσιες τοποθετήσεις ανθρώπων που έχουν διανύσει χιλιόμετρα στο δημόσιο λόγο, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και απαντώντας σε ερωτήσεις εάν οι αλλαγές στη σύνθεση της κυβέρνησης συνδέονται με τις δηλώσεις Συρίγου, πρόσθεσε:

Οι δηλώσεις Κασσελάκη δεν έχουν σχέση με την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Ελάχιστοι δεν το βλέπουν ή κάνουν ότι δεν το βλέπουν. Η όλη διαχείριση από τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε μεταμεσονύκτια και σε ώρα Αμερικής και σχετικά με τα περί πατριωτικής Αριστεράς ίσως ο κ. Κασσελάκης να προσβλέπει σε μελλοντική συενργασία με τον κ. Βελόπουλο, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι «με τα εθνικά θέματα δεν παίζουμε».
Κορονοίο παρά αύξηση νοσηλειών εξιτήριο ενώ μεγάλος αριθμός αντιική αγωγή καλούμε όλους τους πολίτες να τηρήσουν συστάσεις ΕΟΔΥ επιτροπής εμ να εμβολαιστυούν α΄τομα ηλικία ςών των 60 και με υποκείμενα νοσήματα.

 

πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις