Ανησυχία για το άνοιγμα των σχολείων - Έρχονται νέες οδηγίες του ΕΟΔΥ - Τι θα γίνει με τις απουσίες
Ανησυχία για το άνοιγμα των σχολείων - Έρχονται νέες οδηγίες του ΕΟΔΥ - Τι θα γίνει με τις απουσίες

Ανησυχία για το άνοιγμα των σχολείων – Έρχονται νέες οδηγίες του ΕΟΔΥ – Τι θα γίνει με τις απουσίες

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Με τα κρούσματα κορονοϊού και γρίπης να έχουν αυξηθεί ραγδαία το τελευταίο διάστημα έχει προκληθεί ανησυχία σε γονείς και εκπαιδευτικούς για το άνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία της χώρας επικρατεί το αδιαχώρητο. Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία που παρουσίασε το Action 24 κάθε 24ωρο καταφθάνουν σε αυτά λόγω του εκρηκτικού κοκτέιλ κορονοϊού, γρίπης και αναπνευστικών ιών πάνω από 1.000 παιδιά, ενώ η αναμονή ξεπερνά τις 8 ώρες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στις 3 Ιανουαρίου στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού νοσηλεύονταν 25 παιδιά με κορονοϊό, 10 με γρίπη και 7 με RSV.

Υπενθυμίζεται ότι η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή μιλώντας την Τετάρτη στο Action24 αναφέρθηε στο άνοιγμα των σχολείων και σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή λόγος επιβολής μέτρων, όπως η χρήση μάσκας, δεν υπάρχει.

Η κ. Μακρή επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια των διακοπών οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί είχαν κανονικές επαφές και δεν επιστρέφουν στα σχολεία από ένα απομονωμένο περιβάλλον. Όπως σημείωσε το υπουργείο Παιδείας είναι σε ετοιμότητα και «δεν δικαιολογείται συναγερμός άρα και πανικός».

Επιστροφή στα σχολεία: Τι θα γίνει με τις απουσίες
«Η πρόνοια που θα υπάρξει από το υπουργείο μας θα είναι σε ότι αφορά με τις απουσίες. Η πρόνοια δηλαδή που εξακολουθεί να υπάρχει για τις απουσίες από Covid που καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται θα υπάρξει με σχετική εγκύκλιο που θα εκδοθεί ενδεχομένως και μέσα στην εβδομάδα καιγια τις απουσίες που θα υπάρχουν από τις εποχιακές ιώσεις», συνέχισε η κυρία Μακρή.

«Τα παιδιά θα γυρίσουν με τον τρόπο που έφυγαν από το σχολείο, με τον τρόπο που τα παιδιά γνωρίζουν και η πρόσθετη προσοχή είναι στη φροντίδα του γονεά ή του κηδεμόνα, αλλά δεν είναι υποχρέωση από την Πολιτεία», κατέληξε η υφυπουργός Παιδείας.

 

 

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις