Στ. Αρναουτάκης προς τα μέλη του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου: «Καλή χρονιά και με διεκδίκηση από την κεντρική εξουσία»
Στ. Αρναουτάκης προς τα μέλη του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου: «Καλή χρονιά και με διεκδίκηση από την κεντρική εξουσία»

Στ. Αρναουτάκης προς τα μέλη του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου: «Καλή χρονιά και με διεκδίκηση από την κεντρική εξουσία»

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

«Καλή χρονιά και με διεκδίκηση από την κεντρική εξουσία», ευχήθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, για τη νέα χρονιά και τη νέα θητεία στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου που έγινε σήμερα.

«Να διαφυλάξουμε την ενότητα του νησιού ως κόρη οφθαλμού», είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Αρναουτάκης στο σύντομο χαιρετισμό του και τόνισε πως «πρέπει με τη συνεργασία, τη συνέργεια, τη συμπόρευση να μπορούμε να δίνουμε τις καθημερινές μάχες για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Με ενότητα και πάνω απ’ όλα με τη διεκδίκηση από την κεντρική εξουσία, όπου κι αν ανήκει καθένας». Παράλληλα, προέταξε το σεβασμό στη διαφορετική άποψη και την ενίσχυση της συνεργασίας μέσα από το διάλογο, τονίζοντας πως αποτελεί το κυρίαρχο διακύβευμα στη Δημοκρατία.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης ζήτησε ετοιμότητα από τους αυτοδιοικητικούς φορείς με μελέτες που μπορούν να χρηματοδοτηθούν και υπογράμμισε πως το κορυφαίο έργο είναι ο Βόρειος Οδικός Άξονας από την Κίσαμο μέχρι τη Σητεία. «Πρέπει ν’ ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές και δεν γίνεται να περιμένουμε από τον Σεπτέμβριο. Γνωρίζω το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού και πρέπει να προχωρήσει και το υπουργείο ώστε να εξελιχθεί η διαδικασία», σημείωσε ο Σταύρος Αρναουτάκης.  

 

Εκλέχθηκε η Περιφερειακή Επιτροπή Κρήτης

 

Την Περιφερειακή Επιτροπή Κρήτης εξέλεξαν σήμερα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης μετά την εκλογή του Προεδρείου.

Η περιφερειακή επιτροπή αποτελείται από τον περιφερειάρχη ή τον οριζόμενο από αυτόν αντιπεριφερειάρχη ως πρόεδρο και οκτώ (8) μέλη που εκλέχθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Η διάρκεια της θητείας της είναι τριάντα (30) μήνες.

Τακτικά μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής Κρήτης εκλέχθηκαν οι: Εμμανουήλ Καμπουράκης, Μιχαήλ Σαρρής, Σπυρίδων Μπαλαντίνος, Νεκτάριος Παπαβασιλείου, Ελένη Μαράκη – Μπελαδάκη, Σπυρίδων Δανέλλης, Βασίλης Σμπώκος και Νικόλαος Μανουσάκης.

Αναπληρωματικά μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής εκλέχθηκαν οι: Κωνσταντίνος Φασουλάκης, Θεόδωρα Κουτεντάκη, Ιωάννης Μανούσακας (Βλαντάς), Ευάγγελος Τσουδερός, Λεωνίδας Τερζής, Μαρία Βάρδα, Ευαγγελία Δερμιτζάκη – Ουρανού και Δημήτρης Βρύσαλης. 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις