Πτώση αεροσκάφους: Η σύζυγος και τα δύο παιδιά του πιλότου παρακολουθούσαν τη μοιραία πτήση
Πτώση αεροσκάφους: Η σύζυγος και τα δύο παιδιά του πιλότου παρακολουθούσαν τη μοιραία πτήση

Πτώση αεροσκάφους: Η σύζυγος και τα δύο παιδιά του πιλότου παρακολουθούσαν τη μοιραία πτήση

Απίστευτη τραγωδία

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Απίστευτη τραγωδία στην Καλαμάτα, καθώς ο πιλότος του εκπαιδευτικού αεροπλάνου της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο, λίγο πριν τις 11:30 το πρωί, έκανε τη μοιραία πτήση υπό το βλέμμα της συζύγου του και των δύο παιδιών του.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, αυτή θα ήταν η τελευταία πτήση του 40χρονου επισμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας Επαμεινώνδα Κωστέα -ο οποίος πιθανότατα δεν πρόλαβε να ανοίξει το αλεξίπτωτό του- με τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκαφών (Τ-2), τα οποία σε λίγους μήνες θα αποσυρθούν από την ενεργό δράση.

Έτσι, ο άτυχος πιλότος θέλησε να έχει κοντά του τα αγαπημένα του πρόσωπα. Ωστόσο, η μοίρα είχε άλλα σχέδια και το εκπαιδευτικό αεροσκάφος το οποίο χειριζόταν κατέπεσε, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας:

Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:28, αεροσκάφος τύπου Τ-2E Buckeye της 363 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του, Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, 40 ετών.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Το διθέσιο αεροσκάφος Τ-2 ξεκίνησε το πρωί από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος και κατέπεσε μόλις 500 μέτρα μετά την απογείωσή του, κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο, στην περιοχή του Άρι, κοντά στη Μικρομάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από την πτώση του αεροσκάφους ακούστηκαν εκρήξεις και όλα δείχνουν ότι ο πιλότος δεν πρόλαβε να πατήσει το κουμπί εκτίναξης.

Αμέσως μετά την είδηση της συντριβής, σε συναγερμό τέθηκαν ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική και Αστυνομία, ενώ στο σημείο ακούστηκαν εκρήξεις.

kalamata-ptosh-aeroskafoy

Τα χαρακτηριστικά του αεροσκάφους Τ-2 Buckeye που συνετρίβη στην Καλαμάτα

Το Τ-2 Buckeye είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί.

Το Τ-2Ε μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3.500 lb οπλισμού σε 6 πτερυγικούς φορείς συμπεριλαμβανομένων και ατρακτιδίων πολυβόλων και ρουκετών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση με οπλικό φορτίο, αλλά και να αναλάβει πολεμικό ρόλο αν απαιτηθεί. Φέρει τρίχρωμη παραλλαγή πράσινου, καφέ και άσπρου.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις