Meta: Φόβοι για την δράση παιδόφιλων λόγω της νέας κρυπτογραφικής τεχνολογίας σε Facebook και Instagram
Meta: Φόβοι για την δράση παιδόφιλων λόγω της νέας κρυπτογραφικής τεχνολογίας σε Facebook και Instagram

Meta: Φόβοι για την δράση παιδόφιλων λόγω της νέας κρυπτογραφικής τεχνολογίας σε Facebook και Instagram

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Η Meta κυκλοφόρησε νέα τεχνολογία κρυπτογράφησης για ηλεκτρονικά μηνύματα στο Facebook και το Instagram, παρά τις διαμαρτυρίες πρώην υπαλλήλων που λένε ότι η συγκεκριμένη αναβάθμιση έχει καταστήσει πιο δύσκολο τον εντοπισμό των διαδικτυακών παιδεραστών.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, Meta, ενεργοποίησε την κρυπτογράφηση για απευθείας μηνύματα στο Facebook και το Instagram ως μέσο για τη διασφάλιση της προστασίας της ιδιωτικής ζωής των χρηστών. Τα κρυπτογραφημένα μηνύματα εμποδίζουν οποιονδήποτε εκτός από τον αποστολέα και τον παραλήπτη να δει τα περιεχόμενα της επικοινωνίας.

Το λανσάρισμα ήρθε τέσσερα χρόνια αφότου ανακοινώθηκε αρχικά και η πράξη αυτή ήταν ένα σημαντικό ”μήλον της έριδος” μέσα στις τάξεις της εταιρείας. Ο πρώην διευθυντής μηχανικών David Erb παραιτήθηκε από τη Meta το 2019 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρωτοβουλία αυτή, όπως αποκάλυψε στην Wall Street Journal σε πρόσφατη συνέντευξή του. Ενώ βρισκόταν στη Meta, ο Εrb εξέφρασε την ανησυχία του στους ανωτέρους, ότι η κρυπτογράφηση απευθείας μηνυμάτων στο Facebook θα προστατεύσει τους παιδόφιλους και τους παιδεραστές.

Οι επικριτές φοβούνται ότι οι επίδοξοι παιδόφιλοι μπορούν να εντοπίσουν παιδιά μέσω της λειτουργίας «Άνθρωποι που μπορείς να ξέρεις» του Facebook, η οποία προσφέρει προτάσεις πιθανών φίλων που μπορούν να προστεθούν μέσω ενός διαδικτυακού κοινωνικού κύκλου. «Ήταν εκατό φορές χειρότερο από ό,τι περίμενε κανείς από εμάς», είπε ο Erb. «Υπήρχαν εκατομμύρια παιδεραστές με στόχο δεκάδες εκατομμύρια παιδιά».

Τα παραδείγματα που αναζωπυρώνουν τις αντιδράσεις

Τον Μάιο του 2020, ο Karl Quitter, ένας άνδρας από την περιοχή του Σικάγο, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο, “Mathew Jones”, για να ζητήσει σεξουαλικά ακατάλληλες φωτογραφίες και βίντεο τουλάχιστον εννέα έφηβων κοριτσιών, με έδρα τις Φιλιππίνες μέσω Facebook.

enikos.gr

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κόσμος - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις