Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή Αμαρίου
Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή Αμαρίου

Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή Αμαρίου

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Παρουσία αρχών, φορέων και πλήθος κόσμου, και σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, προεξέχοντος του εκπροσώπου του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίοτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίου, Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγγελο π. Αθανάσιο, η τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αμαρίου.

Την τελετή, η οποία έλαβε χώρα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αμαρίου στο Φουρφουρά, τίμησαν με την παρουσία του, μεταξύ άλλων, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, κα. Μαίρη Λιονή, ο νεοεκλεγέντας Δήμαρχος Μυλοποτάμου, κ. Γεώργιος Κλάδος, ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου κ. Στέλιος Σπανουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου κ. Δημήτρης Λελεδάκης, εκπρόσωποι των Ένοπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός, ανάφερε, μεταξύ άλλων, πως: «Σήμερα είναι μία σημαντική μέρα. Μία μέρα χαράς, επιβράβευσης, αλλά ταυτόχρονα και μια μέρα υψηλής ευθύνης! Η ισχυρή εντολή των συνδημοτών μας, αποτελεί, για εμένα προσωπικά αλλά και τους συνεργάτες μου, ύψιστη τιμή και ταυτόχρονα μέγιστη ευθύνη, την οποία και αντιλαμβανόμαστε πλήρως. Με τον όρκο που δώσαμε πριν λίγο, αποδεχόμαστε τόσο την τιμή, όσο και το χρέος που τη συνοδεύει […] Είμαστε εδώ, ως απλοί υπηρέτες του λαού. Αυτό οφείλουμε να το συνειδητοποιήσουμε και να μην το ξεχνάμε ποτέ!».

Το τυπικό της διαδικασίας ολοκληρώθηκε με την υπογραφή του πρακτικού από το σύνολο των νέων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και των Προέδρων και των Συμβούλων των Δημοτικών Κοινοτήτων.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του Δημάρχου Αμαρίου κ. Παντελή Μουρτζανού:

«Σας ευχαριστώ όλους, μέσα από την καρδιά μου, για την παρουσία σας.

Για μένα και για όλους τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους, Προέδρους και Συμβούλους Δημοτικών Κοινοτήτων, σήμερα είναι μία σημαντική μέρα.

Μία μέρα χαράς, επιβράβευσης, αλλά ταυτόχρονα και μια μέρα υψηλής ευθύνης!

Η ισχυρή εντολή των συνδημοτών μας, αποτελεί, για εμένα προσωπικά αλλά και τους συνεργάτες μου, ύψιστη τιμή και ταυτόχρονα μέγιστη ευθύνη, την οποία και αντιλαμβανόμαστε πλήρως.

Με τον όρκο που δώσαμε πριν λίγο, αποδεχόμαστε τόσο την τιμή, όσο και το χρέος που τη συνοδεύει.

Η ανανέωση της εμπιστοσύνης των Αμαριωτών αποτελεί για εμάς ηθική υποχρέωση να συνεχίσουμε να υπηρετούμε τον τόπο μας με συνέπεια, εντιμότητα, διαφάνεια και ανιδιοτέλεια. Με χρηστή διαχείριση, δικαιοσύνη και αποτελεσματικότητα μπορούμε και πρέπει – έχουμε χρέος, να πάμε το Αμάρι μας, ψηλότερα.

Φίλες και φίλοι,

Τα προηγούμενα χρόνια, παρά τις τεράστιες δυσκολίες με τις οποίες ήρθαμε αντιμέτωποι και τους οικονομικούς περιορισμούς που επέφεραν τα μνημόνια, η πανδημία και η ενεργειακή κρίση, με μεθοδική δουλειά, συνεχείς διεκδικήσεις, εφαρμόζοντας καινοτόμες ιδέες και αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο ο Δήμος μας τα κατάφερε.

Άλλαξε, εξελίχθηκε και αναβαθμίστηκε.

Δέσμευση μου αποτελεί πως, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, προτάσσοντας αυτά που μας ενώνουν, θα συνεχίσουμε και στην νέα, πενταετή πλέον, θητεία, που ανοίγεται μπροστά μας.

Έχουμε τις ικανότητες, τις γνώσεις, την ωριμότητα, την εμπειρία, μα κυρίως τη βούληση να προχωρήσουμε μπροστά, με ταχύτερο βηματισμό και να γίνουμε ακόμα πιο αποτελεσματικοί.

Για ένα Δήμο που θα συνεχίσει να έχει στο επίκεντρο την καθημερινότητα του δημότη, με το βλέμμα στραμμένο, όχι μόνο στις ανάγκες του σήμερα, αλλά ταυτόχρονα και στις προκλήσεις των επόμενων δεκαετιών.

Οφείλουμε να συνεχίσουμε τη σταθερή αναπτυξιακή προοπτική που δημιουργήσαμε μέχρι σήμερα, βασιζόμενοι σε ένα μοντέλο διοίκησης δομημένο στο τρίπτυχο «Όραμα – Σχεδιασμός – Υλοποίηση Έργων».

Πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία και με βάση τις ήδη ολοκληρωμένες μελέτες και το σχεδιασμό σε μια σειρά από άξονες παρέμβασης, παραθέσαμε πριν λίγους μήνες, δημόσια, αναλυτικά και τεκμηριωμένα, τον προγραμματισμό και τις προτεραιότητες μας για την επόμενη μέρα.

Ένα ολοκληρωμένο Στρατηγικό Σχέδιο, σε υψηλό επίπεδο ωρίμανσης με παρεμβάσεις και έργα, που απαντούν στις ανάγκες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η τοπική μας κοινωνία. Έργα που σχετίζονται με την αναβάθμιση της δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας, τις παρεχόμενες υπηρεσίες ύδρευσης και άρδευσης, τη διαχείριση λυμάτων, την εκπαίδευση και τις σχολικές υποδομές, τον αθλητισμό, την μετάβαση στη ψηφιακή εποχή, την ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος του τόπου μας και την ορθολογική προώθηση του, ως τουριστικό προορισμό, τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής μέριμνας και πολλά ακόμα.

Παράλληλα, ψηλά στην ατζέντα της επόμενης μέρας, παραμένουν οι διεκδικήσεις που σχετίζονται με σημαντικά ανταποδοτικά οφέλη για τον τόπο από την υλοποίηση και λειτουργία των μεγάλων αναπτυξιακών έργων. Η νέα Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων και ο Χ.Υ.Τ.Υ. Αμαρίου, η αναβίωση της Γεωργικής Σχολής Ασωμάτων, η κατασκευή του Αμαριώτικου δρόμου, το υβριδικό υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στο Φράγμα Ποταμών, το Φράγμα Πλατύ, καθώς και οι δύο λιμνοδεξαμενές στη περιοχή Γερακαρίου – Ελενών, είναι έργα υψίστης σημασίας για τον τόπο μας.

Θεωρώ πως τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει μαζί σημαντικά θετικά βήματα. Γεγονός που αναγνώρισε η συντριπτική πλειοψηφία των συνδημοτών μας, εγκρίνοντας το πρόγραμμα και το όραμα μας για το που πρέπει να πάει ο Δήμος μας.

Αναγνωρίζω όμως, ότι υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν για να μπορέσουμε να σταθούμε άξιοι της ευρείας εμπιστοσύνης που λάβαμε από τις Αμαριώτισσες και τους Αμαριώτες στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

Να είναι σίγουροι ότι, όπως στην προηγούμενη δημοτική περίοδο, οι υποσχέσεις μας έγινα πράξη, το ίδιο ακριβώς θα συμβεί και στη νέα 5ετή θητεία μας.

Φίλες και φίλοι,

Πριν ολοκληρώσω τον χαιρετισμό μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον εκπρόσωπο του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίου, Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγγελο π. Αθανάσιο, που παρέστη και τέλεσε μαζί με τους σεβαστούς πατέρες – τους οποίους επίσης ευχαριστώ – την τελετή Ορκωμοσίας

Σεβαστοί πατέρες, τη συνεργασία από την πλευρά μας να την θεωρείτε δεδομένη, καθώς ο στόχος μας είναι κοινός, μας ενώνει η διάθεση προσφοράς στο τόπο και στους δημότες μας.

Ευχαριστώ τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και Βουλευτή Ρεθύμνου, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, καθώς και τον Βουλευτή Ρεθύμνου, κ. Μανώλη Χνάρη, για την άριστη συνεργασία που είχαμε μέχρι σήμερα, η οποία είμαι σίγουρος ότι θα συνεχιστεί. Δυστυχώς, οι ίδιοι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπορούσαν να βρίσκονται σήμερα ανάμεσα μας.

Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, που είναι δίπλα μας και μας στηρίζει, όχι με λόγια, αλλά , πράξεις. Ο ίδιος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατάφερε να είναι σήμερα εδώ.

Ευχαριστώ την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, κα Μαίρη Λιονή και όλους τους Περιφερειακούς μας Συμβούλους για τη συνεχή έμπρακτη στήριξη στο έργο μας. Η συνεργασία μας με την Περιφέρεια Κρήτης, ήταν και παραμένει ιδιαίτερα ουσιαστική και αποδοτική για τον τόπο μας.

Ευχαριστώ τους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου για την μέχρι σήμερα άψογη συνεργασία, η οποία είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί.

Ευχαριστώ όλα τα μέλη του απερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου για την πολύτιμη βοήθεια τους τα προηγούμενα χρόνια που πορευτήκαμε μαζί.

Ευχαριστώ τους εργαζόμενους του Δήμου για την προθυμία, την συνεργασία, την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπο μου και πάνω απ’ όλα για την εργατικότητα και εντιμότητα τους.

Ευχαριστώ τους άμεσους και ειδικούς συνεργάτες μου που με στηρίζουν και μετέχουν ενεργά στην προσπάθεια αναπτυξιακής πορείας του τόπου.

Ευχαριστώ τους συνδημότες μας, που συμμετείχαν πλάι μας στις εκλογές και δεν κατάφεραν να εκλεγούν. Τους ζητώ να παραμείνουν ενεργοί πολίτες καθώς είναι απαραίτητοι για την υλοποίηση του προγράμματος που μαζί συντάξαμε και σχεδιάσαμε.

Τέλος, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια μου, στα παιδιά μου και στη γυναίκα μου που βρίσκονται πάντα δίπλα μου, έχοντας στερηθεί, πολλές φορές, την παρουσία μου, τόσο ως πατέρα, αλλά και ως συζύγου. Τίποτα δεν θα είχα καταφέρει χωρίς την στήριξη τους. Εδώ και 40 χρόνια η γυναίκα μου, τις περισσότερες φορές, άντρα έχει και άντρα δεν βλέπει.

Φίλες και φίλοι,

Κλείνοντας, επιτρέψτε μου να καλωσορίσω τους νέους αιρετούς εκπροσώπους του Δήμου μας (Δημοτικούς Συμβούλους, Προέδρους και Συμβούλους Δημοτικών Κοινοτήτων) με την παρότρυνση, όλοι, ανεξαρτήτως παράταξης στην οποία ανήκουν, να εργασθούν ευσυνείδητα και συστηματικά με μοναδικό στόχο την ανάπτυξη του Αμαρίου σε όλους τους τομείς.

Είμαστε εδώ, ως απλοί υπηρέτες του λαού. Αυτό οφείλουμε να το συνειδητοποιήσουμε και να μην το ξεχνάμε ποτέ!

Επιθυμία μας είναι να συνεργαστούμε όλοι μαζί. Όπως αποδεδειγμένα έχουμε πράξει και στο παρελθόν, δεν θα διστάσουμε να υιοθετήσουμε απόψεις και θέσεις των συναδέλφων της αντιπολίτευσης, που θα υπηρετούν τον τόπο, θα κινούνται στην σωστή κατεύθυνση.

Θα συνεχίσω να λέω πως, στην προσπάθεια μας δεν περισσεύει κανείς. Το Αμάρι μας ενώνει , το Αμάρι μας χρειάζεται όλους.

Η ευθύνη είναι μεγάλη, έχουμε όμως μάθει στα δύσκολα και έχουμε δείξει δείγματα γραφής. Η εμπιστοσύνη σας μας δεσμεύει να αγωνιστούμε! θα παλέψουμε και θα τα καταφέρουμε.

Σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας σήμερα εδώ, στην τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου μας.

Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους τους εκλεγμένους.

Εύχομαι να έχουμε μια καλή και παραγωγική θητεία».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις