Ορκίστηκε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Μινώα Πεδιάδας - Βασίλης Κεγκέρογλου: "Θα είμαι ο Δήμαρχος όλων"
Ορκίστηκε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Μινώα Πεδιάδας - Βασίλης Κεγκέρογλου: "Θα είμαι ο Δήμαρχος όλων"

Ορκίστηκε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Μινώα Πεδιάδας – Βασίλης Κεγκέρογλου: "Θα είμαι ο Δήμαρχος όλων"

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Συνεδριακού στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου, έλαβε χώρα η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου, αλλά και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, των Προέδρων Δημοτικών Κοινοτήτων και των μελών των Συμβουλίων Δημοτικών Κοινοτήτων, με την παρουσία επισήμων προσκεκλημένων και εκατοντάδων δημοτών!

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέας, ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα δημοτική Αρχή.

Μετά τον Αγιασμό και την ορκωμοσία ο νέος δήμαρχος μίλησε για το όραμα, τις προτεραιότητες και τις προκλήσεις της νέας δημοτικής περιόδου 2024- 2028, αναγνωρίζοντας μάλιστα το έργο των προηγούμενων δημοτικών αρχών.

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Βασίλης Κεγκέρογλου στην ομιλία του υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή, καλείται και οφείλει να πραγματοποιήσει, όχι απλά αυτά που μπορεί, αλλά όλα όσα έχει ανάγκη σήμερα ο τόπος, ώστε να αντιμετωπιστούν τα άμεσα, πιεστικά και συσσωρευμένα προβλήματα και να δρομολογηθεί η νέα πορεία του τόπου, με βάσει το όραμα και τις ελπίδες της κοινωνίας.

"Μεγάλη ευθύνη αλλά και ύψιστη τιμή για μένα και τους συνεργάτες μου να βρισκόμαστε στο τιμόνι του Δήμου για να δημιουργήσουμε τη νέα σελίδα στην ιστορία αυτού του τόπου! Δεσμεύομαι και δεσμευόμαστε ενώπιον σας ότι θα τηρήσουμε στο ακέραιο την εντολή σας με τη διαρκή προσπάθειά μου για το καλό και την προκοπή του τόπου, ανταποδίδοντας την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας χαρίσατε", τόνισε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε λέγοντας:

«Είμαι ευγνώμων, αλλά και περήφανος για την διαδρομή που μαζί χαράξαμε έως σήμερα.

Συνδιαμορφώσαμε το όραμα μας για μια Σύγχρονη Συμπολιτεία και έναν τόπο αξιοβίωτο που θα συνδυάζει την παραγωγή και την ανάπτυξη, με το σεβασμό στο περιβάλλον, την κοινωνική δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και την ποιότητα ζωής.

Ένα Κέντρο Πολιτισμού, Εκπαίδευσης, Αθλητισμού και Δημιουργίας, που θα αποτελεί επιλογή για κατοικία και θα προσφέρει ευκαιρίες για εργασία και επιχειρηματικότητα.

Αισθάνομαι τυχερός γιατί στην προσπάθειά μου αυτή είχα και έχω δίπλα μου ανθρώπους με διάθεση για προσφορά, που ανεξάρτητα αν εξελέγησαν ή όχι, θα συνεχίζουν να προσπαθούν καθημερινά για την πρόοδο του τόπου και την ευημερία των πολιτών.

Με την δύναμη σας, που είναι δύναμη προόδου θα προχωρήσουμε στην αναγέννηση του τόπου.
Είμαστε έτοιμοι για τη μεγάλη προσπάθεια την οποία θα κάνουμε όλοι μαζί για την ανασυγκρότηση και την πρόοδο του τόπου».

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο νέος Δήμαρχος υπογράμμισε ότι κάνεις δεν έχει το δικαίωμα να διαψεύσει και να απογοητεύσει τους δημότες καθώς και ό,τι θα είναι ο Δήμαρχος όλων.

"Γνωρίζετε ότι είμαι άνθρωπος του διαλόγου, αλλά με ενδιαφέρει πολύ το αποτέλεσμα, απ΄ το οποίο και θα κριθούμε. Απευθύνομαι λοιπόν προς όλους με καθαρό λόγο. Όλοι μαζί θα δουλέψουμε και θα αλλάξουμε τα κακώς κείμενα.
Κοιτάζουμε μπροστά και μόνο μπροστά, αλλά δεν θα ανεχθούμε προσωπικά συμφέροντα, ιδιοτέλειες και παλιές νοοτροπίες, που αντιστρατεύονται την εντολή και τη θέληση της κοινωνίας και το συμφέρον του δήμου.

Από σήμερα ξεκινάμε, με δίκαιη διοίκηση να μετουσιώνουμε σε πράξεις το πρόγραμμα που διαμορφώσαμε μαζί. Σας καλώ να σταθείτε δίπλα μας και συμμέτοχοι με προτάσεις και ιδέες αλλά και με αυστηρή κριτική.

Καλή αρχή για την νέα Εποχή που μόλις ανέτειλε για το Δήμο Μινώα Πεδιάδας.

Θα είμαι ο Δήμαρχος όλων»!

Στην τελετή ορκωμοσίας παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Γιάννης Κουράκης, οι Δήμαρχοι Αλέξης Καλοκαιρινός, Μανώλης Κοκοσάλης, Γρηγόρης Νικολιδάκης και Γιώργος Αθανασάκης, μέλη και εκπρόσωποι του ελληνικού Κοινοβουλίου, αξιωματικοί των Σωμάτων Ασφαλείας, αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Κρήτης, των Ενόπλων Δυνάμεων, των αστυνομικών Αρχών, φορέων, συλλόγων, σωματείων, κ.α.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις