Καιρός: Η Κυριακή η πιο κρύα ημέρα του Δεκεμβρίου – Καταιγίδες και χιόνια τις επόμενες ώρες

Συνεχίζεται η κακοκαιρία με μεγάλο μέρος της χώρας να δέχεται ισχυρές βροχοπτώσεις και οι ορεινές περιοχές να ντύνονται στα λευκά.

Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος μίλησε στο Newsbomb.gr για την πορεία της κακοκαιρίας στη χώρα τονίζοντας ότι τα φαινόμενα θα ολοκληρωθούν αύριο με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει και πάλι από Δευτέρα.

«Σήμερα είναι χειμωνιάτικος ο καιρός στη χώρα με βροχές στις περισσότερες περιοχές, τοπικές καταιγίδες, πολύ θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο μέχρι και 9 μποφόρ και χιόνια, όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αύριο θα είναι η πιο κρύα ημέρα του Δεκεμβρίου: «Η Κυριακή θα είναι η πιο κρύα ημέρα του φετινού Δεκεμβρίου και των προηγούμενων ημερών. Στα κεντρικά και τα βόρεια το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς στην Αθήνα και τους 12 στο κέντρο της πόλης. Μόνο στα νησιά του νοτίου Αιγαίου η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 με 15 βαθμούς»

Όπως σημειώνει ο κ. Γιαννόπουλος ισχυρός παγετός θα υπάρχει στα βόρεια και η θερμοκρασία θα φτάσει τους -8 βαθμούς στη δυτική Μακεδονία. Τα φαινόμενα θα είναι λίγα την Κυριακή στα ανατολικά και νότια της χώρας ενώ θα σημειωθούν λίγες βροχές και χιόνια στα ορεινά. Μάλιστα θα χιονίσει και στα ορεινά της Κρήτης.

Από τη Δευτέρα ανεβαίνει και πάλι η θερμοκρασία και ο καιρός θα είναι ήπιος μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων με θερμοκρασίες από 15 έως 17 βαθμούς. Βροχές θα έχουμε ξανά την Πέμπτη με νοτιάδες στη χώρα, ενώ σημειώνεται ο νοτιάς δεν φέρνει κρύο.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Καιρός - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις