Απίστευτες εικόνες στην Αλβανία – Καπνογόνα και φωτοβολίδες μέσα στη Βουλή, μπράβοι και επεισόδια στο προαύλιο (vid)
Απίστευτες εικόνες στην Αλβανία – Καπνογόνα και φωτοβολίδες μέσα στη Βουλή, μπράβοι και επεισόδια στο προαύλιο (vid)

Απίστευτες εικόνες στην Αλβανία – Καπνογόνα και φωτοβολίδες μέσα στη Βουλή, μπράβοι και επεισόδια στο προαύλιο (vid)

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Απίστευτες σκηνές καταγράφηκαν στην Αλβανία όπου βουλευτές της αντιπολίτευσης έγιναν δεκτοί με μπράβους μία προσπάθεια να μην εισέλθουν στο χώρο της ολομέλειας όπου επρόκειτο να ψηφιστεί η συμφωνία με την Ιταλία για τη δημιουργία κέντρων μεταναστών.

Στην αίθουσα προκλήθηκε ένταση, με τους βουλευτές να μπαίνουν τελικά από την πίσω πόρτα, ενώ η ψήφιση δεν έγινε καθώς το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας διέταξε «πάγωσε» την κύρωση της συμφωνίας του Έντι Ράμα με την Τζόρτζια Μελόνι.

«Από τη στιγμή που το Δικαστήριο θα εξετάσει τη συμφωνία, η διαδικασία της κύρωσης από τη Βουλή αναστέλλεται μέχρι την τελεσίδικη απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, το οποίο θα συνεδριάσει στις 18 Ιανουαρίου 2024», ανακοινώθηκε.

Μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας οι βουλευτές της αντιπολίτευσης άναψαν καπνογόνα και φωτοβολίδες, ενώ μπράβοι παρακολουθούσαν.

Σημειώνεται πως το Συμβούλιο της Ευρώπης έκρουσε τον «κώδωνα» του κινδύνου για τη συμφωνία Ιταλίας – Αλβανίας, προειδοποιώντας ότι υπάρχει κίνδυνος να παραβιαστούν ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων.

Ειδικότερα, η συμφωνία Ιταλίας – Αλβανίας για τη μεταφορά μεταναστών σε κέντρο φιλοξενίας σε αλβανικό έδαφος έχει προκαλέσει την οργή της αλβανικής αντιπολίτευσης, που χαιρέτισε την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Όπως σημείωσε η επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντούνια Μιγιάτοβιτς, αυτό το «εξωχώριο καθεστώς ασύλου χαρακτηρίζεται από πολλές νομικές ασάφειες».

Εγείρει ιδίως κίνδυνο «διαφορετικής μεταχείρισης αυτών που οι αιτήσεις ασύλου θα εξετάζονται στην Αλβανία και εκείνων που θα εξετάζονται στην Ιταλία», σημείωσε η επίτροπος, τονίζοντας πως αυξάνει «τον κίνδυνο για τους πρόσφυγες, τους αιτούντες άσυλο και τους μετανάστες να υποστούν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους».

Η συνεδρίαση της ολομέλειας κράτησε μόλις 10 λεπτά, με τους σοσιαλιστές του Έντι Ράμα να περνούν κάποια νομοσχέδια με τη χρήση πράσινων καρτών.

Απίστευτες εικόνες στην Αλβανία – Καπνογόνα και φωτοβολίδες μέσα στη Βουλή, μπράβοι και επεισόδια στο προαύλιο (vid)Απίστευτες εικόνες στην Αλβανία – Καπνογόνα και φωτοβολίδες μέσα στη Βουλή, μπράβοι και επεισόδια στο προαύλιο (vid)

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κόσμος - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις