Κάτοικος πήγε στα δικαστήρια την Εκκλησία για να μη βαράνε συνέχεια οι καμπάνες και κέρδισε
Κάτοικος πήγε στα δικαστήρια την Εκκλησία για να μη βαράνε συνέχεια οι καμπάνες και κέρδισε

Κάτοικος πήγε στα δικαστήρια την Εκκλησία για να μη βαράνε συνέχεια οι καμπάνες και κέρδισε

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Τα νεύρα του είχαν γίνει «κρόσια», αφού οι καμπάνες της εκκλησίας στην Καλαμάτα, χτυπούσαν κάθε μία ώρα. Μόλις τα ρολόγια έδειχναν ακριβώς.

Το σπίτι του βρισκόταν δίπλα και ο ήχος όπως φαίνεται του προκαλούσε πολλές φορές εκνευρισμό και σύγχυση.

Όταν κατάλαβε πως οι εκκλήσεις του, να μην χρησιμοποιείται το καμπαναριό ως ρολόι δεν θα έδιναν τη λύση, αποφάσισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη. Δικαιώθηκε και πλέον το όλο θέμα, ξεφεύγει από τα στενά όρια της πόλης. Με τον πολίτη να δηλώνει ανακουφισμένος και τον δικηγόρο που τον εκπροσώπησε να παραθέτει τα στοιχεία της υπόθεσης.

Ο κάτοικος που προσέφυγε στη δικαιοσύνη, κέρδισε την προσωρινή παύση λειτουργίας του καμπαναριού, μέχρι τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων. Το δικαστήριο αποφάσισε να σταματήσουν οι καμπάνες τις ώρες κοινής ησυχίας και κατά τα ημίωρα μέχρι να συζητηθεί η υπόθεση, που έχει οριστεί για τις 12 Μαρτίου του 2024.

Ο δικηγόρος που τον εκπροσώπησε, Βασίλης Σωτηρόπουλος, δημοσίευσε τη σχετική απόφαση στο διαδίκτυο και ανέφερε: «Το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας εξέτασε χτες την συγκεκριμένη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και ανέβαλε την εκδίκασή της λόγω αποχής δικηγόρου του ιερού ναού, κρίνοντας όμως δεκτό το αίτημα για προσωρινή παύση λειτουργίας του κωδωνοστασίου μέχρι την συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων κατά τις ώρες κοινής ησυχίας και κατά τα ημίωρα.

Μέχρι την συζήτηση της υπόθεσης στις 12.3.2023 ο ιερός ναός είναι υποχρεωμένος να συμμορφωθεί με την προσωρινή διαταγή της Δικαστή του Πρωτοδικείου Καλαμάτας και να απέχει από την χρήση του κωδωνοστασίου κατά τον περιγραφόμενο τρόπο.

Παράλληλα, έχει ασκηθεί και αγωγή για την οριστική δικαστική προστασία του ατόμου από την διατάραξη της γαλήνης και της προστασίας της ιδιωτικής του ζωής από τον θόρυβο, σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που έχουν κρίνει ότι αποτελεί θετική υποχρέωση του κράτους για προστασία της ιδιωτικής ζωής και της κατοικίας από θόρυβο (άρθρο 8 Ε.Σ.Δ.Α.).»

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις