Super League: «Αποκλεισμός από το πρωτάθλημα» - Η ποινή αν παραβιαστεί το κεκλεισμένων
Super League: «Αποκλεισμός από το πρωτάθλημα» - Η ποινή αν παραβιαστεί το κεκλεισμένων

Super League: «Αποκλεισμός από το πρωτάθλημα» – Η ποινή αν παραβιαστεί το κεκλεισμένων

Η διεξαγωγή των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών πήρε επίσημη μορφή της Τετάρτη (13/12), ενώ έγινε γνωστή κι η τιμωρία σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα νέα μέτρα.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Να θυμίσουμε ότι η δέσμη μέτρων που θεσμοθετεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας ανακοινώθηκε από τον Παύλο Μαρινάκη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα (11/12).

Την Τετάρτη (13/12) οι αποφάσεις πήραν επίσημη μορφή, καθώς δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ κι η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Σε αυτή δίνονται λεπτομέρειες για το πόσα άτομα μπορούν να έχουν στο γήπεδο οι ομάδες, ενώ προβλέπεται κι η ποινή που θα επιβληθεί σε ομάδα που δεν θα τηρήσει το «κεκλεισμένων των θυρών».

Χαρακτηριστικά η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αναφέρει ότι: «Κατά την εφαρμογή της παρούσας επιτρέπεται η είσοδος στις εξέδρες του γηπέδου έως δέκα (10) εκπροσώπων κάθε ομάδας, υπό την προϋπόθεση ότι οι ανωτέρω εκπρόσωποι είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ή κατέχουν διευθυντική θέση στην ομάδα. Στον ανωτέρω αριθμό δεν συμπεριλαμβάνονται οι αξιωματούχοι που δηλώνονται στο Φύλλο Αγώνα»,

Όσο για την τιμωρία που προβλέπεται: «Σε περίπτωση διάθεσης εισιτηρίων ή παρουσίας θεατών κατά παράβαση των απαγορεύσεων των παρ. 1, 2 και 3, επιβάλλεται στις Π.Α.Ε., με απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού, ο αποκλεισμός από το επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών (Super League 1) για την περίοδο 2023-2024».

Κάπου εδώ, βέβαια, υπάρχει ένα ερωτηματικό, καθώς η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιβάλει αγωνιστικές ποινές, γιατί υπάρχει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, κάτι που σημαίνει ότι ποινές επιβάλλουν μόνο τα πειθαρχικά όργανα του αθλήματος.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Αθλητισμός - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις