Μπάιντεν: Ο Νετανιάχου πρέπει να αλλάξει την κυβέρνησή του - Άρχισε να χάνει τη διεθνή υποστήριξη
Μπάιντεν: Ο Νετανιάχου πρέπει να αλλάξει την κυβέρνησή του - Άρχισε να χάνει τη διεθνή υποστήριξη

Μπάιντεν: Ο Νετανιάχου πρέπει να αλλάξει την κυβέρνησή του – Άρχισε να χάνει τη διεθνή υποστήριξη

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Μήνυμα στο Νετανιάχου για την τακτική που ακολουθεί με τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, έστειλε σήμερα ο Τζο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανπός πρόεδρος τόνισε πως το Ισραήλ «έχει αρχίσει να χάνει την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας» με τους αδιάκριτους βομβαρδισμούς του στη Γάζα που έχουν σκοτώσει χιλιάδες Παλαιστίνιους πολίτες.

«Αρχίζουν να χάνουν αυτή την υποστήριξη», δήλωσε ο Μπάιντεν σε εκδήλωση για τη συγκέντρωση χρημάτων για την προεκλογική εκστρατεία στην Ουάσινγκτον. Ο Μπάιντεν πρόσθεσε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου «πρέπει να αλλάξει» τη σκληροπυρηνική κυβέρνησή του. «Είναι καλός φίλος, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξει», δήλωσε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε ακόμα ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεν μπορεί να πει «όχι» σε ένα παλαιστινιακό κράτος στο μέλλον.

Εν τω μεταξύ, προηγουμένως, ο Νετανιάχου δήλωνε ότι το Ισραήλ και οι σύμμαχοί του δεν συμφωνούν για το ποιος θα πρέπει να αναλάβει τον έλεγχο της Γάζας μόλις τελειώσει ο πόλεμος. Η Γάζα «δεν θα είναι ούτε 'Χαμαστάν' ούτε 'Φατάχ-σταν'. Θα ήθελα να διευκρινίσω τη θέση μου: Δεν θα επιτρέψω στο Ισραήλ να επαναλάβει το λάθος του Όσλο» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κόσμος - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις