Βοήθεια για να περπατήσει χρειάζεται η μικρή Μέιμπελ-Αργυρώ από τα Κρήτη – Αυτή είναι η ιστορία της
Βοήθεια για να περπατήσει χρειάζεται η μικρή Μέιμπελ-Αργυρώ από τα Κρήτη – Αυτή είναι η ιστορία της

Βοήθεια για να περπατήσει χρειάζεται η μικρή Μέιμπελ-Αργυρώ από τα Κρήτη – Αυτή είναι η ιστορία της

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Πόσο κοστίζει μια φυσιολογική ζωή;

Για κάποιους τίποτα, για άλλους πολλά, ενώ για μερικούς δεν υπάρχει καν κόστος, γιατί η φυσιολογική ζωή είναι κάτι ανέφικτο για εκείνους. Στη δεύτερη κατηγορία, εκείνων των ανθρώπων δηλαδή που αντιμετωπίζουν προβλήματα αλλά μπορούν να αποκτήσουν μια σχετικά φυσιολογική ζωή, είναι η 6χρονη Μέιμπελ-Αργυρώ, ένα κορίτσι που υπέστη εγκεφαλική βλάβη κατά τον τοκετό κι έτσι εκ γενετής ζει με σπαστικότητα που εκδηλώνεται στα χέρια, κυρίως όμως στα πόδια της.

Η οικογένεια της Μέιμπελ ζει στους Αρμένους, με τη μητέρα να κατάγεται από τα Χανιά και τον πατέρα από τη Μ. Βρετανία. Εξαιτίας της σπαστικότητας η μικρή ξεκίνησε φυσικοθεραπείες από την ηλικία των τριών μηνών και θα συνεχίσει για αρκετό καιρό ακόμα. Η σπαστικότητα αυτή εκδηλώνεται με ξαφνικές απότομες κινήσεις που δεν μπορεί να ελέγξει και ένταση στους μύες, πράγμα που δεν επιτρέπει στο παιδί να κινείται φυσιολογικά και να έχει σωστή σωματική ανάπτυξη. Δυστυχώς, δεν μπορεί να περπατήσει.

Πέραν αυτού όμως, πρόκειται για ένα χαρούμενο παιδί που έχει μπροστά του μια ολόκληρη ζωή.  Οι γονείς έχουν εντοπίσει τρόπο που υπόσχεται να δώσει μια πολύ καλύτερη ποιότητα διαβίωσης στη μικρή Μέιμπελ-Αργυρώ και πρόκειται για την επέμβαση που ονομάζεται επιλεκτική ραχιαία ριζοτομή.

Το νόημά της είναι ότι κάποια νεύρα που συνδέουν τη σπονδυλική στήλη με συγκεκριμένους μύες των ποδιών της, κόβονται επιλεκτικά από τον χειρουργό κι έτσι η σπαστικότητα μειώνεται πάρα πολύ, ώστε η μικρή να μπορεί να κινηθεί πολύ καλύτερα και να μη χρειάζεται μονίμως τη βάση στήριξης που έχει τώρα. Ενδέχεται να μπορέσει να περπατήσει μονάχα με μια μαγκούρα, που σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση είναι γιγαντιαία βελτίωση. Επίσης, θα αποφύγει έτσι σειρά άλλων χειρουργείων που θα χρειαζόταν κατά την ενηλικίωση.Βοήθεια για να περπατήσει χρειάζεται η μικρή Μέιμπελ-Αργυρώ από τα Κρήτη – Αυτή είναι η ιστορία της

Οι γονείς έχουν επιλέξει να κάνει η Μέιμπελ-Αργυρώ την εγχείρηση σε νοσοκομείο στο Saint Louis, στο Μιζούρι των ΗΠΑ. Η αιτία για την επιλογή είναι απλή: εκεί εργάζεται ο γιατρός που εφηύρε αυτή την επέμβαση και την έχει τελειοποιήσει, έπειτα από περίπου 4.000 χειρουργεία. Το κόστος όμως είναι απαγορευτικό για την οικογένεια.

Απαιτούνται 80.000 ευρώ μονάχα για το νοσοκομείο και τα εισιτήρια, ενώ μετά την επέμβαση το κορίτσι θα χρειαστεί παραμονή έξι εβδομάδων στις ΗΠΑ για την αποθεραπεία, κάτι που θα κοστίσει ένα ποσό παρόμοιας τάξης μεγέθους με το νοσοκομείο.

Από τα παραπάνω φαίνεται ότι μια φυσιολογική ζωή, τελικά, κοστίζει αρκετά. Από τις καλές προθέσεις των ανθρώπων που μαθαίνουν για την υπόθεση αυτή εξαρτάται αν η Μέιμπελ-Αργυρώ θα έχει μια ευκαιρία να τη ζήσει.

Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει οικονομικά, μπορεί να καταθέσει το ποσό της επιλογής του στον παρακάτω λογαριασμό, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως ερανικός από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής (η σχετική απόφαση ΕΔΩ).

Τράπεζα Πειραιώς

GR4601727650005765110525201

Mabel Argiro Wilson ή ΜΕΙΜΠΕΛ ΑΡΓΥΡΩ ΟΥΙΛΣΟΝ και ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΑΚΗ

Εναλλακτικά, υπάρχει και η πλατφόρμα Whydonate: https://whydonate.com/en/donate/help-mabel-walk

Η σελίδα της στο Facebook: https://www.facebook.com/HelpMabelWalk
Βοήθεια για να περπατήσει χρειάζεται η μικρή Μέιμπελ-Αργυρώ από τα Κρήτη – Αυτή είναι η ιστορία της

 

 

 

πηγή: zarpanews.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις