Ρέντη: Η απολογία του 18χρονου - «Αυτός μου έδωσε τη φωτοβολίδα, τα έχασα όταν τον πέτυχα»
Ρέντη: Η απολογία του 18χρονου - «Αυτός μου έδωσε τη φωτοβολίδα, τα έχασα όταν τον πέτυχα»

Ρέντη: Η απολογία του 18χρονου – «Αυτός μου έδωσε τη φωτοβολίδα, τα έχασα όταν τον πέτυχα»

Ρέντη: Σοκαρισμένη η μητέρα του 18χρονου για την πράξη του γιου της - Πήγε στην εκκλησία να ανάψει κερί όταν έμαθε πως ο αστυνομικός χαροπαλεύει

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Την πόρτα των δικαστηρίων Πειραιά πέρασε το πρωί της Δευτέρας (11/12) κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο 18χρονος που ομολόγησε πως ήταν ο άνθρωπος που πέταξε την φωτοβολίδα την περασμένη Πέμπτη (07/12) που τραυμάτισε σοβαρά των αστυνομικό των ΜΑΤ έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη».

Στην ομολογία του ο νεαρός ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως ένας μεγαλύτερος του έδωσε τη ναυτική φωτοβολίδα και του έδειξε πώς να την ενεργοποιήσει, καθώς ο ίδιος δεν γνώριζε πώς να το κάνει, ούτε πώς να την πετάξει.

«Μου είπε παρ’ την βγάλε το καπάκι που έχει από πίσω και τράβα το σκοινί. Είδα κάποιες φωτοβολίδες να πετάγονται στον ουρανό αυτό ήθελα να κάνω κι εγώ να τη ρίξω ψηλά. Εγώ στόχευσα προς τα πάνω όταν έφυγε η φωτοβολίδα μου πήρε το χέρι προς τα κάτω. Είδα τη φωτοβολίδα να χτυπά μπροστά μου, προς τα κάτω και να πηγαίνει προς τον αστυνομικό. Όταν καρφώθηκε η φωτοβολίδα στα πόδια του αστυνομικού, τα έχασα δεν περίμενα ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο»,

Παράλληλα, κατάθεση έδωσε και η φίλη του 18χρονου, στο σπίτι της οποίας συνελήφθη ο νεαρός.

«Μου είπε ότι πετάχτηκε και άλλη μία φωτοβολιδα (μια δεύτερη) προς το μέρος του αστυνομικού και δεν ξέρει ποια από τις δύο τον χτύπησε. Μετά το συμβάν, πήγαμε σε μια εκκλησία να ανάψουμε ένα κερί και να προσευχηθούμε για να γίνει ο αστυνομικός καλά».

Σοκαρισμένη η μητέρα του 18χρονου: «Δεν ήταν τέτοιο παιδί»

Η μητέρα του 18χρονου που συνελήφθη και ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι είναι εκείνος που πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα και τραυμάτισε βαρύτατα τον αστυνομικό είναι σε σοκ.

«Δεν ήταν τέτοιο παιδί να κάνει αυτά τα πράγματα. Είμαι με το ένα πόδι έξω από το νοσοκομείο αυτή την στιγμή. Έχω μείνει ξερή κάτω στο κρεβάτι. Έχω χάσει και ένα παιδί και τραβάω τώρα τα πάνδεινα του Χριστού», ανέφερε στο MEGA η μητέρα του 18χρονου.

«Δεν θέλω να πάθει τίποτα, έχω χάσει παιδί σου λέω, έχω χάσει και ξέρω την μάνα τι τραβάει τώρα, αυτή η μάνα. Ήμουνα τόσο χάλια, τόσο τέζα στο κρεβάτι. Δεν ξέρω, δεν ξέρω τίποτα άλλο, δεν ξέρω», κατέληξε.

Λύτρας: «Μου είπε βγήκαν 100 άτομα και βγήκα και εγώ»

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος του δράστη, Απόστολος Λύτρας, μίλησε στο MEGA για τον εντολέα του, αποκαλύπτοντας όσα του είπε.

«Δεν μου έδωσε απάντηση για το γιατί πήγε στα επεισόδια. Η απάντηση ήταν ‘’βγήκαν 100 άτομα, βγήκα και εγώ’’. Μου είπε πως δεν είχε σκοπό να κάνει τίποτα, είχε πάει με τα αδέλφια και τους φίλους του να δουν τον αγώνα. Βγήκε μόνο το συγκεκριμένο παιδί και όταν βγήκε κάποιος με full-face του έδωσε μία φωτοβολίδα. Δεν ήξερε να την ανοίξει και όταν την πέταξε είχε πρόθεση να την πετάξει ψηλά αλλά όταν το έκανε, άλλαξε πορεία. Η ίδια η αστυνομία αναφέρει πως η φωτοβολίδα έσκασε κάτω και μετά πήγε προς τον αστυνομικό», είπε αρχικά και συνέχισε, λέγοντας:

«Δεύτερον, και ο νεαρός και η αστυνομία λέει πως υπήρξε και μία δεύτερη φωτοβολίδα που πήγαινε προς τον αστυνομικό. Πρέπει να δούμε ποιοι είναι αυτοί που υποκινούν αυτά τα επεισόδια. Ο λόγος που έκανε αυτές τις πράξεις, όπως μου είπε, είναι πως δεν θέλει να έχει καμία επαφή με άλλους φιλάθλους. Μιλάμε για έναν 18χρονο που δεν έχει συμμετάσχει ποτέ σε επεισόδια και δεν έχει προσαχθεί ποτέ».

ΕΛ.ΑΣ.: Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να ταυτοποιηθεί και ο τελευταίος δράστης

Η εκπρόσωπος Τύπο της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνα Δημογλίδου, μιλώντας στον MEGA, ξεκαθάρισε πως οι έρευνες για τους δράστες δεν θα σταματήσουν μέχρι να ταυτοποιηθεί και ο τελευταίος.

Σήμερα εξάλλου, ο 18χρονος κατηγορούμενος για τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού, έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη.

Ο νεαρός, ο οποίος φέρεται να έχει ομολογήσει στους αστυνομικούς ότι εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα κατά του αστυνομικού, κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την αθλητική βία.

Πατέρας 18χρονου: «28χρονος που συνεργάζεται με γνωστό τράπερ έδωσε τον γιο μου στην ΕΛ.ΑΣ.»

Ο πατέρας του 18χρονου που συνελήφθη για την επίθεση στον αστυνομικό έξω από το «Μελίνα Μερκούρη», τόνισε μιλώντας στον ALPHA πως ο άνθρωπος που έδωσε το όνομα του γιου του στην Αστυνομία.

«Είναι ένας 28χρονος ο οποίος συνεργάζεται με γνωστό τράπερ και έδωσε τον γιο μου στην Αστυνομία. Ο γιος μου ντρέπεται να με δει. Ένας 30χρονος με μούσι του έδωσε τη φωτοβολίδα. Δεν έχει ξαναπιάσει τίποτα τέτοιο στα χέρια του», ανέφερε ο πατέρας του 18χρονου σε κατάσταση σοκ.

Μαρτυρία – «κλειδί» για τα επεισόδια στου Ρέντη: «Άκουσα ότι θα την πέσουν στους αστυνομικούς»

Μια μαρτυρία κλειδί για τα επεισόδια στου Ρέντη έρχεται στο φως. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ALPHA, οι αστυνομικοί βρήκαν τον άνθρωπο που κατήγγειλε ως «καθοδηγητή» ο πατέρας του 18χρονου συλληφθέντα για τον τραυματισμό του αστυνομικού έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

«Εγώ πήγα εκεί, γιατί μου ανέθεσαν να βάλω τα πανό με τα συνθήματα. Κάποια στιγμή έφυγα αλλά άκουσα ότι θα γίνουν επεισόδια με τους αστυνομικούς», φέρεται να είπε ο άνθρωπος που κατέδειξε ο πατέρας του 18χρονου ως τον «καθοδηγητή» του.

Σύμφωνα πάντως με όσα φέρεται να υποστήριξε ο 18χρονος στους αστυνομικούς, κάποιος του είπε: «Πάρε τη φωτοβολίδα, βγάλε το καπάκι και πέταξέ τη στους μπάτσους».

Από την πλευρά του, πάντως, ο δικηγόρος του αστυνομικού, Στέλιος Αυγέρης, υποστήριξε ότι «δεν άλλαξε καμία κατάθεση ο 18χρονος». Επανέλαβε ότι ο πελάτης του δεν είναι μέλος συνδέσμου και ευχήθηκε περαστικά στον αστυνομικό. «Δεν γνωρίζουμε αν η φωτοβολίδα που έριξε ο 18χρονος είναι αυτή που χτύπησε τον αστυνομικό», επανέλαβε ο συνήγορος υπεράσπισής του.

Στο μεταξύ, προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Πέμπτης (14/12) έλαβε από την ανακρίτρια ο 18χρονος, ο οποίος συνελήφθη για τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού κατά τη διάρκεια των άγριων επεισοδίων στου Ρέντη.

Ο 18χρονος που ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα κατά του αστυνομικού, αποχώρησε από την εισαγγελία Πειραιά λίγο μετά τις 11 το πρωί.

Σημειώνεται ότι εναντίον του συλληφθέντα έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την αθλητική βία.

Ο 18χρονος κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή newsbomb.gr
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις