Ηλεκτρονικές πληρωμές παντού απ' το 2024 - POS σε ταξί, λαϊκές και ασφαλιστικές
Ηλεκτρονικές πληρωμές παντού απ' το 2024 - POS σε ταξί, λαϊκές και ασφαλιστικές

Ηλεκτρονικές πληρωμές παντού απ' το 2024 – POS σε ταξί, λαϊκές και ασφαλιστικές

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Σε 35 κλάδους της οικονομίας πρόκειται να επεκταθεί η υποχρεωτική χρήση των τερματικών (POS) από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Πλέον με το σχέδιο απόφασης της κυβέρνησης θα καλύπτεται το 100% της οικονομικής δραστηριότητας, ενώ αμέσως μετά την ψήφιση του νέου φορολογικού θα δημοσιοποιηθούν οι όροι αλλά και τα πρόστιμα σε όσους δεν συμμορφωθούν.

Η απόφαση θα προβλέπει την υποχρέωση των επαγγελματιών όλων των κλάδων να τηρούν επαγγελματικούς λογαριασμούς, καθώς και να δέχονται όλα τα μέσα πληρωμής, όπως και το IRIS, ενώ σε αντίθετη περίπτωση τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται θα φτάνουν ακόμα και τα 1.500 ευρώ κατά περίπτωση.

Κατ' εξαίρεση ορίζεται ότι για το χρονικό διάστημα από 1η Φεβρουαρίου 2024 έως και 1η Μαρτίου 2024 αναστέλλεται η επιβολή προστίμου στους νέους υπόχρεους που έχουν προμηθευτεί POS μέχρι τις 31 Ιανουαρίου και αναμένουν την εγκατάστασή του.

Εκτόξευση των δηλωθέντων εισοδημάτων

Η εφημερίδα Καθημερινή δημοσιεύει το σχέδιο απόφασης, το οποίο έχουν επεξεργαστεί το ΥΠΕΘΟ, η ΑΑΔΕ και το υπουργείο Ανάπτυξης, από την 1η Ιανουαρίου και εντός του Φεβρουαρίου για όσους δεν έχει εγκατασταθεί το τερματικό και αναφέρει ρηττά, ότι μεταξύ άλλων πρέπει να διαθέτουν POS οι οδηγοί ταξί, όσοι δραστηριοποιούνται στις ασφάλειες ζωής, στις λαϊκές αγορές, οι μεσίτες και οι ασφαλιστικοί πράκτορες στις αγοραπωλησίες ακινήτων και αλλού.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών μετά την επέκταση των POS αναμένεται κατακόρυφη αύξηση στα δηλωθέντα εισοδήματα.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή newsbomb.gr
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις