Ηράκλειο – Ν. Ανδρουλάκης: «Προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ είναι η αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας»
Ηράκλειο – Ν. Ανδρουλάκης: «Προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ είναι η αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας»

Ηράκλειο – Ν. Ανδρουλάκης: «Προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ είναι η αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας»

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

«Προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ είναι η αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», δήλωσε σήμερα από το Βενιζέλειο νοσοκομείο του Ηρακλείου, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη, ο πρόεδρος του Κινήματος Νίκος Ανδρουλάκης. Το Ηράκλειο είναι ο πρώτος σταθμός των 4 θεματικών εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει το ΠΑΣΟΚ σε μεγάλες πόλεις της χώρας, με την Δημόσια Υγεία να είναι στο επίκεντρο της αποψινής εκδήλωσης.

Στο πλαίσιο της προγραμματισμένης εκδήλωσης ο κ. Ανδρουλάκης επισκέφθηκε το Βενιζέλειο νοσοκομείο, το οποίο όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι, ταλανίζεται από προβλήματα υποστελέχωσης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και συναντήθηκε με τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, τους διοικητές των κλινικών και τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης, τόνισε ότι βασική προϋπόθεση της ύπαρξης μιας ανθρώπινης και δίκαιης κοινωνίας είναι η επένδυση σε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος. «Σήμερα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο συζητήσαμε με γιατρούς, νοσηλευτές, με όλο το προσωπικό για τα προβλήματα που υπάρχουν. Η Κυβέρνηση δεν αξιοποίησε, όπως έπρεπε, το Ταμείο Ανάκαμψης, για αυτό έχουμε χρέος να στηρίξουμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά, να υπάρχει αύξηση των μισθών και κίνητρα σε ειδικότητες που έχουν εκλείψει από τα νοσοκομεία μας, με αποτέλεσμα χιλιάδες χειρουργεία να παίρνουν συνεχώς αναβολές», ανέφερε.

Ο κ. Ανδρουλάκης, επισήμανε ότι «το ΕΣΥ είναι δημιούργημα του ΠΑΣΟΚ και έχουμε χρέος την σύγχρονη εποχή να δημιουργήσουμε τις υπηρεσίες που τόσο έχει ανάγκη η κοινωνία».

Για την αποψινή εκδήλωση, στις 6.30 στον κινηματογράφο Αστόρια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε πως «έχουν κληθεί γιατροί, νοσηλευτές άνθρωποι εξειδικευμένοι σε οικονομικά της υγείας, ασθενείς, προκειμένου να συζητήσουν για «το τεράστιο ζήτημα που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία γιατί θέλουμε να είμαστε στην προτεραιότητα των λύσεων και όχι να μοχλεύονται τα ίδια προβλήματα που κάνουν τους αδύναμους να μην έχουν πρόσβαση σε αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας».

«Έχουμε τεράστιο δημογραφικό ζήτημα, τεράστιες αδικίες, έχουμε το υψηλότερο κόστος ιδιωτικών δαπανών υγείας μετά τη Βουλγαρία σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι αυτό «έχουμε χρέος να το αντιμετωπίσουμε».

 

 

πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις