Παγκρήτια κινητοποίηση για την Υγεία και την υπεράσπιση του ΕΣΥ
Παγκρήτια κινητοποίηση για την Υγεία και την υπεράσπιση του ΕΣΥ

Παγκρήτια κινητοποίηση για την Υγεία και την υπεράσπιση του ΕΣΥ

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Τα δημόσια νοσοκομεία, οι δομές της ΠΦΥ και το ΕΚΑΒ, με ευθύνη της Κυβέρνησης της ΝΔ, παρουσιάζουν μια εικόνα διάλυσης εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία των ασθενών και τις συνθήκες εργασίας των υγειονομικών.

Η πραγματικότητα γνωστή σε όλους και ιδιαίτερα στους πολίτες του νησιού μας:  χειρουργεία που αναστέλλονται, θεραπείες που αναβάλλονται, μεγάλη αναμονή σε εξετάσεις η αποτελέσματα εξετάσεων εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία των πολιτών.

Οι συνθήκες εργασίας των υγειονομικών και ιατρών, απάνθρωπες. Πολλές κλινικές που κινδυνεύουν ακόμα και με κλείσιμο (π.χ. Παθολογικές Ρεθύμνου, Σητείας, Ιεράπετρας, Παιδοψυχιατρική ΠΑΓΝΗ) και εργαστήρια (π.χ. ακτινολογικά Λασιθίου) . Χειρουργικές αίθουσες κλειστές λόγω έλλειψης αναισθησιόλογων. Οι λίστες χειρουργείων των νοσοκομείων του νησιού που είναι σε αναμονή αφορούν πάνω από 9.000 ασθενείς!

Ο στόχος της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της ΝΔ, ξεκάθαρος και χιλιοειπωμένος: Ουσιαστικά διάλυση του Δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ, εισαγωγή ιδιωτών εργολάβων κλπ στο σύστημα και ώθηση των πολιτών στους ιδιώτες. Κωφεύει στις εκκλήσεις των εργαζομένων. Αντί για μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία, «βροχή» πέφτουν τα “εντέλλεσθαι” για μετακινήσεις υγειονομικών, ώστε με τέτοιες «εμβαλωματικές και κακοποιητικές λύσεις να οδηγούν ολοένα και περισσότερους γιατρούς σε παραίτηση. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!

Στηρίζουμε τον αγώνα των υγειονομικών και διεκδικούμε όλοι μαζί ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας, που να παρέχει δωρεάν υπηρεσίες στο επίπεδο των εξελίξεων της επιστήμης με κριτήριο την πλήρη κάλυψη των αναγκών.

Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, όχι εμπόρευμα

Την Πέμπτη 30 Νοέμβρη καλούμε τους πολίτες του Νομού μας, να συμμετάσχουμε στην παγκρήτια κινητοποίηση. Στις 11 το πρωι στην πλατεία Ελευθερίας. Να διαδηλώσουμε όλοι μαζί ότι θα εξακολουθήσουμε σθεναρά να αγωνιζόμαστε για ένα:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ  ΔΗΜΟΣΙΟ  ΔΩΡΕΑΝ  ΣΥΓΧΡΟΝΟ  ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ  ΥΓΕΙΑΣ

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις