Ναυάγιο στη Λέσβο: Ολονύχτιες έρευνες για τους 12 αγνοούμενους του πλοίου «Raptor»
Ναυάγιο στη Λέσβο: Ολονύχτιες έρευνες για τους 12 αγνοούμενους του πλοίου «Raptor»

Ναυάγιο στη Λέσβο: Ολονύχτιες έρευνες για τους 12 αγνοούμενους του πλοίου «Raptor»

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Καθόλη της διάρκεια της νύχτας θα συνεχιστούν οι έρευνες του Λιμενικού Σώματος με τη συνδρομή από παραπλέοντα σκάφη για την ανεύρεση των 12 μελών του φορτηγού πλοίου «Raptor» που βυθίστηκε ανοικτά της Λέσβου κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Από την γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που στήθηκε από το πρωί της Κυριακής, όταν το πλοίο εξέπεμψε το σήμα κινδύνου, έχει εντοπιστεί ζωντανός ο Αιγύπτιος μηχανικός του πλοίου και μια σορός η οποία μεταφέρθηκε στις 8 το βράδυ στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Οι έρευνες στην περιοχή συνεχίζονται με τους ανέμους να έχουν πλέον εξασθενήσει σημαντικά.

Στο Raptor, το οποίο βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα (ένας Ινδός, έντεκα Αιγύπτιοι και δύο Σύροι), ενώ το πλοίο μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Ο πλοίαρχος του bulk carrier είχε δήλωσε αρχικά μηχανική βλάβη και στη συνέχεια μικρή κλίση του πλοίου. Ενεργοποίησε το σήμα κινδύνου mayday σε παραπλέοντα σκάφη αλλά το Raptor χάθηκε από τα ραντάρ.

Ο Αιγύπτιος ναυτικός που διασώθηκε μιλώντας στους Λιμενικούς αποκάλυψε ότι το "Raptor", το οποίο βυθίστηκε στα ανοιχτά της Λέσβου, άρχισε να μπάζει νερά από το βράδυ του Σαββάτου.

«Το καράβι από χθες το βράδυ έμπαζε νερά. Προσπαθούσαμε με κουβάδες, και ό,τι άλλο μέσο είχαμε στο πλοίο, να βγάλουμε τα νερά, να το αδειάσουμε. Αυτή την εντολή μας έδωσαν. Όταν άρχισε να παίρνει επικίνδυνη κλίση τότε πήδηξα στη θάλασσα. Είδα άλλα 5 άτομα να πηδούν κι εκείνοι στο νερό και από κει και πέρα δεν τους ξαναείδα», κατέθεσε εκφράζοντας παράλληλα αμφιβολίες για το αν τα άλλα μέλη που πήδηξαν στο νερό φορούσαν σωσίβια.

Ο Αιγύπτιος ναυτικός εντοπίστηκε από το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού πάνω σε ένα βαρέλι να φέρει ελαφρά τραύματα στο κεφάλι.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή protothema.gr
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις