Δημοσκόπηση Pulse: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 2,5 μονάδες σε 15 ημέρες, δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ με 15%
Δημοσκόπηση Pulse: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 2,5 μονάδες σε 15 ημέρες, δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ με 15%

Δημοσκόπηση Pulse: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 2,5 μονάδες σε 15 ημέρες, δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ με 15%

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Νέο πλήγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η μεγάλη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse, που παρουσιάσθηκε στο σημερινό (23/11) κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ήδη, ο ΣΥΡΙΖΑ περνά στην τρίτη θέση, πίσω από το ΠΑΣΟΚ – Κίηνμα Αλλαγής, ενώ ταυτόχρονα οι πολίτες σε ποσοστό που φθάνει το 62% πιστεύουν ότι τα πράγματα για το κόμμα μετά τις πρόσφατες αποχωρήσεις στελεχών (και χωρίς να υπολογίζονται αυτές που έλαβαν χώρα σήμερα) θα πάνε λίγο ή πολύ χειρότερα.

Παράλληλα, στο σύνολο των ερωτηθέντων, οι έξι στους δέκα κρίνουν αρνητικά τις πρόσφατες εσωκομματικές πρωτοβουλίες του Στέφανου Κασσελάκη. Αρνητικά, όμως, κρίνει και το 34% εκείνων που δηλώνουν ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Ιούνιο τις πρωτοβουλίες του Προέδρου του κόμματος, ενώ, το 80% εκείνων που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν εκ νέου ΣΥΡΙΖΑ τις κρίνει θετικά.

Η δημοσκόπηση, πάντως, αναδεικνύει και τη «μάχη» για τη δεύτερη θέση στο πολιτικό σκηνικό, με το ΠΑΣΟΚ να περνά στη δεύτερη θέση, λαμβάνοντας 0,5% πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ και ποσοστό 13% (με όλες τις απαντήσεις, χωρίς κατανομή των αναποφάσιστων).

Στη δημοσκόπηση μετρήθηκαν και οι αντιδράσεις της κοινής γνώμης στις μεταρρυθμιστικές κινήσεις της κυβέρνησης και ειδικότερα, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες και την ψηφιοποίηση της διαδικασίας μεταβίβασης ακινήτων. Σχεδόν έξι στους δέκα πολίτες κρίνουν ότι οι προτάσεις είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά είναι αναγκαίες κάποιες διορθώσεις.

Στην πρόθεση ψήφου, η πολιτική παντοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαιώνεται και σε αυτήν τη δημοσκόπηση, με το κυβερνών κόμμα να λαμβάνει ποσοστό 33%, έναντι 13% του ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται στη δεύτερη θέση και 12,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ λαμβάνει 9%. Στη δημοσκόπηση του Οκτωβρίου, η Νέας Δημοκρατίας έλαβε 33,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 15% και ήταν δεύτερος, ενώ το ΠΑΣΟΚ έλαβε 12% και το ΚΚΕ 8,5%.

Στο σενάριο κατανομής των αναποφάσιστων, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 38%, το ΠΑΣΟΚ 15%, ο ΣΥΡΙΖΑ 14,5%, ενώ διψήφιο είναι και το ποσοστό του ΚΚΕ, στο 10,5%.

Παράλληλα, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η «μάχη» ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση από τις εκλογές του 2019, τις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις Μάϊου και Ιουνίου, έως την έρευνα που παρουσιάσθηκε απόψε (23/11), αφού το 2019 η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα ήταν 23,4%, μειώθηκε σε 8,6% τον Μάιο για να φθάσει το 6% τον Ιουνίου και πλέον, δημοσκοπικά, το ΠΑΣΟΚ να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά μισή μονάδα.

Τι λέει ο κόσμος για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο
Σε ό,τι αφορά την πρόταση της κυβέρνησης για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το 19% απαντά ότι είναι προς σωστή κατεύθυνση και όπως πρέπει, το 40% εκτιμά ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζονται κάποιες διορθώσεις. Το 30% απαντά ότι το σχέδιο είναι σε λανθασμένη κατεύθυνση, ενώ το 11% απαντά ότι δεν έχει άποψη για το ζήτημα.

Στο αντίστοιχο ερώτημα πάντως, σχεδόν ένας στους δύο ελεύθερους επαγγελματίες απαντά ότι οι ρυθμίσεις είναι στη λανθασμένη κατεύθυνση, μόλις το 10% πιστεύει ότι είναι όπως πρέπει, ενώ το 36% εκτιμά ότι οι προτεινόμενες ρυθμίσεις είναι μεν στη σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζονται διορθώσεις.

Αντίστοιχα, δύο στους τρεις πολίτες (66%) πιστεύουν ότι η πρόταση ψηφιοποίησης της διαδικασίας μεταβίβασης ακινήτων είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και όπως πρέπει (24%) ή προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζονται κάποιες διορθώσεις (42%).

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις