Ποινή φυλάκισης 12 ετών σε δάσκαλο που αποπλάνησε ανήλικη μαθήτρια
Ποινή φυλάκισης 12 ετών σε δάσκαλο που αποπλάνησε ανήλικη μαθήτρια

Ποινή φυλάκισης 12 ετών σε δάσκαλο που αποπλάνησε ανήλικη μαθήτρια

Tο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ευβοίας έκρινε ένοχο τον δάσκαλο, ο οποίος ήταν σε δημοτικό της Ερέτριας και πριν 3,5 χρόνια είχε συλληφθεί μετά από ανώνυμη καταγγελία στην Ερέτρια.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Ο δάσκαλος στην Ερέτρια είχε κατηγορηθεί για κατ’ εξακολούθηση γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που είχε συμπληρώσει τα 12 όχι όμως και τα 14 έτη, όπως επίσης για πορνογραφία ανηλίκου με τη μορφή της προμήθειας και της κατοχής φωτογραφικού υλικού.

Μετά από μια δίκη που κράτησε αρκετό καιρό το δικαστήριο αποφάσσε ότι ο δάσκαλος πρέπει να κηρυχθεί ένοχος χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικών σε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών όπως αναφέρει το eviathema.gr.

Μετά την καταδικαστική απόφαση ο συνήγορος της οικογένειας της ανήλικης, που σήμερα έχει πια ενηλικιωθεί, Γιάννης Καλαβρής δήλωσε ότι η απόφαση αυτή αποτελεί μια νομική δικαίωση για την οικογένεια και ιδίως για την εντολέα του .

Το ιστορικό της υπόθεσης

Ο δάσκαλος εκμεταλλευόμενος τη θέση του δασκάλου και υποδιευθυντή του 1ου δημοτικού σχολείου Ερέτριας, συνήψε ερωτική σχέση με μαθήτρια, την οποία γνώριζε από όταν εκείνη ήταν μαθήτριά του στο δημοτικό σχολείο.

Έπειτα από καταγγελία καθηγήτριας της περιοχής, το Τμήμα Ασφάλεια Χαλκίδος προχώρησε στη σύλληψή του, κατά την οποία ομολόγησε την ερωτική σχέση με τη μαθήτρια. Οι αστυνομικοί μάλιστα κατάφεραν να συλλέξουν εκατοντάδες φωτογραφίες και μηνύματα από το κινητό του δασκάλου, στις οποίες φαινόταν να είναι σε περιπτύξεις με το παιδί.

«Πως θα ήθελες να βγάλουμε το παιδί μας όταν γεννηθεί»

Σοκάρουν οι συνομιλίες του κατηγορούμενου με την μαθήτρια. Συγκεκριμένα ανάμεσα στα μηνυματα την ρωτούσε «Πως θα ήθελες να βγάλουμε το παιδί μας όταν γεννηθεί».

Έπειτα από τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του παιδεραστή, τη δικογραφία συμπλήρωσαν 2 επώνυμες καταγγελίες μαθητριών, σύμφωνα με τις οποίες ο κατηγορούμενος είχε αποπειραθεί στο παρελθόν να τις αποπλανήσει. Το ένα κορίτσι μάλιστα, κατέθεσε ότι την κλείδωσε μέσα σε αίθουσα του δημοτικού σχολείου, όταν είχε επισκεφθεί το σχολείο, προχωρώντας σε άσεμνες πράξεις σε βάρος της.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι κατά την ακροαματική διαδικασία ο δάσκαλος ανακάλεσε την ομολογία του και αρνήθηκε τα πάντα δηλώνοντας θύμα σκευωρίας (!) υποστηρίζοντας ότι το μόνο του σφάλμα είναι ότι είναι ένας ρομαντικός δάσκαλος. Όσο για τις φωτογραφίες που βρέθηκαν στο κινητό του…..υποστήριξε ότι κάποιος δόλιος τις “φύτεψε” για να τον ενοχοποιήσει…αδίκως (!). Αυτός ο ισχυρισμός, εννοείται πως δεν έγινε πιστευτός από το δικαστήριο και προκάλεσε τον έντονο εκνευρισμό του προεδρείου όπως επίσης και η δήλωση του δικηγόρου του ότι “Τα παιδιά πλέον προκαλούν αντιδράσεις αναβιβάζοντας προκλητικές φωτογραφίες στα  Social Media”.

Το θράσος του δεν σταμάτησε όμως ούτε εκεί. Τελευταίο του χαρτί ήταν η ανήλικη. “Ο θεός να την συγχωρέσει για αυτό που μου έκανε” είπε, κατηγορώντας το παιδί και προκαλώντας την παγωμάρα όλων. Τη μαθήτρια κατηγόρησε έντονα και η σύντροφος του καταδικασθέντος, η οποία τον υποστήριζε σθεναρά σε όλη τη διαδικασία.

Το κερασάκι στην τούρτα, ήταν η προσέλευση μαρτύρων υπεράσπισης τους. Συγκεκριμένα κλήθηκαν ως μάρτυρες εκτός των άλλων ένας πρώην στρατιωτικός και η γυναίκα του, που όπως δηλώνουν πριν από χρόνια ο συγκεκριμένος δάσκαλος είχε μαθητή το παιδί τους προκαλώντας σοκ με την κατάθεσή τους ότι επρόκειτο για έναν εξαιρετικά ηθικό άνθρωπο όπως επίσης δεύτερο σοκ, ένας ακόμη μάρτυρας ο οποίος υποστήριξε πως οι φωτογραφίες που βρέθηκαν ήταν πλαστές ενώ για να στηρίξει την δήλωσή του ανέφερε ότι “Στην αποφοίτηση του παιδιού του, δεν παρευρέθηκε κάποιος συγγενής και για να μην στεναχωρηθεί προσθέσαμε με Photoshop τον ίδιο”.

 

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή newsit.gr
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις