Ισραήλ: Βρήκαμε όπλα και εκρηκτικά της Χαμάς στο νοσοκομείο Αλ Σίφα
Ισραήλ: Βρήκαμε όπλα και εκρηκτικά της Χαμάς στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Ισραήλ: Βρήκαμε όπλα και εκρηκτικά της Χαμάς στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Λίγο μετά την αποχώρηση των στρατευμάτων του από την περιοχή του κεντρικού νοσοκομείου της Γάζας, ο ισραηλινός στρατός κάνει γνωστό ότι βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά της Χαμάς στο νοσοκομείο Αλ Σίφα.

Κομάντος της μονάδας Shaldag και μέλη της 36ης ταξιαρχίας των IDF, που συμμετείχαν στην επιχείρηση, βρήκαν τον οπλισμό σε αίθουσα μαγνητικού τομογράφου (MRI), σύμφωνα με εκπρόσωπο των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Στο βίντεο διακρίνονται πολλά τυφέκια εφόδου AK-47, χειροβομβίδες, γεμιστήρες και άλλος οπλισμός. Σε άλλη πτέρυγα βρέθηκε «τεχνολογικός εξοπλισμός» που υποδηλώνει ότι η Χαμάς διατηρούσε εκεί επιχειρησιακό αρχηγείο, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ο εκπρόσωπος των IDF υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι εντοπίστηκαν επίσης «στολές της Χαμάς» πεταμένες στο πάτωμα, εκτιμώντας πως οι «τρομοκράτες» τις έβγαλαν και διέφυγαν απαρατήρητοι.

«Τα ευρήματα αποδεικνύουν περίτρανα ότι το νοσοκομείο χρησιμοποιήθηκε ως άντρο τρομοκρατών, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου», τόνισε ο υποναύαρχος Χαγκάρι.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των IDF, στη διάρκεια της επιχείρησης στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, Iσραηλινοί στρατιώτες ήρθαν αντιμέτωποι με μαχητές της Χαμάς και σκότωσαν πέντε εξ αυτών.

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή protothema.gr
Κόσμος - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις