ΟΑΚΑ – Στέγαστρο Καλατράβα: Το «πάμε κι όπου βγει» είναι η κανονικότητα της ΝΔ (vid)
ΟΑΚΑ – Στέγαστρο Καλατράβα: Το «πάμε κι όπου βγει» είναι η κανονικότητα της ΝΔ (vid)

ΟΑΚΑ – Στέγαστρο Καλατράβα: Το «πάμε κι όπου βγει» είναι η κανονικότητα της ΝΔ (vid)

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Στο Ολυμπιακό Στάδιο βρέθηκε ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης για να διαπιστώσει – και με την ιδιότητα του πολιτικού μηχανικού – την κατάσταση στο στέγαστρο Καλατράβα και τον περιβάλλοντα χώρο.

 

Ο Χάρης Μαμουλάκης είδε από κοντά τις διαβρώσεις και τις οξειδώσεις που έχει υποστεί η κατασκευή και σε δήλωσή του ανέφερε: «Το στέγαστρο Καλατράβα, ένα ακόμη δείγμα της επιτελικής «αριστείας» της ΝΔ, έχει καταστεί σημείο αναφοράς ως σύμβολο της απόλυτης ανασφάλειας. Του «πάμε κι όπου βγει», που έχει γίνει κανονικότητα και ρουτίνα για την Κυβέρνηση της ΝΔ. Όπως πλέον είναι γνωστό, επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την εκπόνηση μελέτης συντήρησης του στεγάστρου. Υπήρξαν σχετικές ΚΥΑ στις αρχές του 2019 για όλες τις εγκαταστάσεις και για το στέγαστρο, έγινε ανάθεση σε μελετητή, αλλά τον Δεκέμβριο του 2019, η Κυβέρνηση της ΝΔ κατήργησε την σχετική ΚΥΑ. Γιατί άραγε; Κι όταν μετά από μερικούς μήνες αναγκάστηκε να την επαναφέρει για να παραλάβει την σχετική μελέτη, το 2020 και το 2021, τι συμπεράσματα υπήρξαν; Που είναι αυτή η μελέτη; Ποιες είναι οι εργασίες συντήρησης που υποσχέθηκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός το 2021, προαναγγέλλοντας μάλιστα τότε ότι «εντός δεκαημέρου» θα υπήρχε εκταμίευση των πρώτων χρημάτων από κονδύλιο ύψους 43 εκ. ευρώ μέσω του Ταμείου Ανθεκτικότητας & Ανάκαμψης; Γιατί δεν προχώρησε ούτε μια εργασία στο στέγαστρο Καλατράβα; Γιατί όλο αυτό το χρονικό διάστημα η Κυβέρνηση της ΝΔ έπαιζε τις ζωές χιλιάδων πολιτών κορώνα – γράμματα;».

 

Ο Χάρης Μαμουλάκης προανήγγειλε την άμεση κατάθεση Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή, έτσι ώστε να κληθεί ο αρμόδιος Υπουργός για να δώσει εξηγήσεις για την σημερινή κατάσταση.

 

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις