Ο φετινός Οκτώβριος ήταν ο θερμότερος όλων των εποχών - Ρεκόρ υπερθέρμανσης στη θάλασσα
Ο φετινός Οκτώβριος ήταν ο θερμότερος όλων των εποχών - Ρεκόρ υπερθέρμανσης στη θάλασσα

Ο φετινός Οκτώβριος ήταν ο θερμότερος όλων των εποχών – Ρεκόρ υπερθέρμανσης στη θάλασσα

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Ο πιο θερμός Οκτώβριος όλων των εποχών ήταν ο φετινός, με το 2023 να είναι έτοιμο να «σπάσει» κάθε προηγούμενο ρεκόρ υπερθέρμανσης.

Σύμφωνα με τα στατιστικά, που δημοσίευσε το πρόγραμμα Κοπέρνικος ο φετινός Οκτώβριος είναι ο πέμπτος στη σειρά μήνας, θερμότερος όλων των εποχών. Το 2023 φαίνεται ότι θα καταρρίψει όλα τα προηγούμενα ρεκόρ υπερθέρμανσης.

Η Παγκόσμια μέση θερμοκρασία διαμορφώθηκε στους 15,3 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Μεσόγειο ήταν αρκετά υψηλότερη. Στην Ελλάδα ήταν κάπου στους 18,9 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τα στατιστικά, από κάθε Οκτώβριο από το 1940, ο φετινός ήταν κατά 0,85 ο πιο θερμός.

Όπως φαίνεται το 2023, είναι σε τροχιά για να είναι η θερμότερη χρονιά, γιατί τα στατιστικά από τον Ιανουάριο μέχρι τώρα δυστυχώς αυτό δείχνουν.

Παράλληλα, όπως παρουσιάζει η ΕΡΤ υπάρχει και άλλο μεγάλο πρόβλημα που είναι οι καύσωνες της θάλασσας. Η μέση παγκόσμια θερμοκρασία των θαλασσών αυτή διαμορφώνεται στους 20,79 βαθμούς Κελσίου τον Οκτώβριο του 2023. Μεγάλη διαφορά από τον Οκτώβριο του 2022.

Όλα αυτά δείχνουν πως βρισκόμαστε σε κατάσταση θερμοκρασιακής ανωμαλίας, κλιματικής κρίσης και γι΄αυτό ο Κοπέρνικος λέει πως θα πρέπει γρήγορα να ληφθούν μέτρα με την απόσυρση ορυκτών καυσίμων και γενικά ότι μπορεί να γίνει για να σταματήσει αυτή η επιτάχυνση.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Καιρός - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις