Μέτρα για την ενίσχυση των Ομάδων Παραγωγών αναγγέλλει o Λ. Αυγενάκης
Μέτρα για την ενίσχυση των Ομάδων Παραγωγών αναγγέλλει o Λ. Αυγενάκης

Μέτρα για την ενίσχυση των Ομάδων Παραγωγών αναγγέλλει o Λ. Αυγενάκης

Πώς θα βοηθήσουν τον πρωτογενή τομέα τα Τμήματα Αγροτών στα Επιμελητήρια Γιατί ζήτησε την παραίτηση του προέδρου και της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ – Τα λάθη και πώς δεν ενεργοποιήθηκαν 88 εκατ. ευρώ Πώς ενεργοποίησε την ΕΕ να βοηθήσει στην ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας Τι θα προβλέπει ο νέος Κανονισμός του ΕΛΓΑ

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Την ενίσχυση των Ομάδων Παραγωγών, με ειδικές ρυθμίσεις ώστε να μπορούν να προχωρήσουν σε επενδύσεις και να αντιμετωπίζονται ως γεωργικές εκμεταλλεύσεις και όχι ως επιχειρήσεις, προωθεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

«Θα τους δίνουμε δηλαδή τη δυνατότητα να μπορούν να αναγείρουν γεωργικές εγκαταστάσεις (π.χ. αποθήκες, ποιμνιοστάσια κ.λπ.) σε γη υψηλής παραγωγικότητας, να απαλλάσσονται του ΦΠΑ, να ηλεκτροδοτούνται με αγροτικό ρεύμα, να επιδοτούνται με αγροτικό πετρέλαιο κ.λπ.», αναφέρει.

Παράλληλα εξηγεί τη σημασία που έχει για τους ίδιους τους αγρότες η συμμετοχή τους στα Επιμελητήρια με τα Τμήματα Αγροτών που προβλέπεται να ιδρυθούν με την ψήφιση του νομοσχεδίου του ΥΠΑΑΤ που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο και σύντομα θα έλθει προς ψήφιση στη Βουλή. «Τα Αγροτικά Τμήματα θα μπορέσουν να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση του αγροτικού τομέα μέσω καινοτόμων πρακτικών, ώστε το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο να συμβαδίσει με τις αγοραστικές απαιτήσεις των καιρών μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξηγεί που έγιναν λάθη στις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ και γιατί ζήτησε τις παραιτήσεις του Προέδρου και του ΔΣ του Οργανισμού, επισημαίνοντας ότι πέραν όλων των άλλων, δεν ενεργοποιήθηκαν 88 εκατ. ευρώ υπέρ των αγροτών. «Οι δικαιούχοι γεωργοί, κτηνοτρόφοι και επιχειρήσεις του κλάδου, έλαβαν 88 εκατ. ευρώ λιγότερα από τα αρχικώς προγραμματισμένα, χωρίς καμία εύλογη εξήγηση», τόνισε.

Αναφέρεται επίσης:

–          στο μέλλον της αγροτικής παραγωγής στη χώρα μας και στους κινδύνους που αντιμετωπίζει λόγω της κλιματικής κρίσης,

–          στις  προτεραιότητες του ΥΠΑΑΤ ώστε να ξαναγίνει ο πρωτογενής τομέας, πυλώνας ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία,

–          στον νέο κανονισμό του ΕΛΓΑ και τα τρία επίπεδα κάλυψης ζημιών,

–          στο σχέδιο ανασυγκρότησης της αγροτικής παραγωγής στη Θεσσαλία, με τη δωρεάν αντικατάσταση ζωικού κεφαλαίου και τη δωρεάν ανακατασκευή στάβλων.

Η συνέντευξη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη στην «Πελοπόννησο», στον δημοσιογράφο Σωτήρη Παπανδρέου, έχει ως εξής:

Ο Λευτέρης Αυγενάκης στην «Π»: Το μέλλον των αγροτών και οι κίνδυνοι

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης στην «Π» – Ο Λευτέρης Αυγενάκης εξασφάλισε τη στήριξη της Ευρώπης για τον όλεθρο του Πρωτογενούς τομέα στη Θεσσαλία.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις