Τέσσερις ανήλικοι μεταξύ των 26 μεταναστών στην Γαύδο (pics, vid)

Με μια ξύλινη μικρή βάρκα αποβιβάστηκαν στην παραλία της Τρυπητής

Διέσχισαν την Μεσόγειο από κάποια παραλία της Αφρικής με προορισμό την Ευρώπη, με μια μικρή ξύλινη βάρκα η οποία κινείτο με δυο εξωλέμβιες μηχανές. Δεν έχει σημασία αν επρόκειτο να πάνε Ιταλία ή στην Κρήτη, αλλά το ότι 26 άνθρωποι στοιβάχτηκαν στην βάρκα αντιμετωπίζοντας τους κινδύνους της ανοιχτής θάλασσας από μόνο του πρέπει να προβληματίσει.

Ο λόγος για τους 26 μετανάστες που αποβιβάστηκαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης στην παραλία της Τρυπητής στην Γαύδο και οι οποίοι  σύμφωνα με πληροφορίες – όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του Flashnews.gr – δεν αντιμετωπίζουν άμεσο πρόβλημα υγείας.

Πρόκειται για 22 ενήλικους άντρες και 4 ανήλικους οι οποίοι – σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες – δήλωσαν πως προέρχονται από Αίγυπτο και Πακιστάν.

 

Στην Γαύδο πήγαν Λιμενικοί με το ναυαγοσωστικό σκάφος του Λ.Σ. προκειμένου να τους μεταφέρουν στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων  καθώς  προς το παρόν έχει διακοπεί η εκτέλεση ακτοπλοϊκών δρομολογίων.

Στην συνέχεια πρόκειται να φιλοξενηθούν για λίγες ημέρες στις κατασκηνώσεις Καλαθά του Δήμου Χανίων, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τον εντοπισμό και την σύλληψη εκείνων που είχαν τον ρόλο των «διακινητών» και την μεταφορά των υπολοίπων σε δομές μεταναστών στην υπόλοιπη Ελλάδα.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις