Μένει χωρίς καράβια η Γαύδος – Τελευταίο δρομολόγιο το Σάββατο

Δεν είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος, είναι πλήρως ξεκάθαρος και πραγματικός. Η Γαύδος ξεμένει από αύριο Σάββατο (28/10) από καράβια που θα μεταφέρουν επιβάτες (και όχι μόνο) από τα Σφακιά και την Παλαιόχωρα στο “ακριτικό νησί”.

Ήδη η σύνδεση του νησιού με την Παλαιόχωρα έχει διακοπεί από τις 19 Οκτωβρίου, ενώ η σύμβαση που αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα Σφακιά λήγει 31 Οκτωβρίου αλλά το τελευταίο δρομολόγιο είναι αύριο.

Όπως τόνισε στο Flashnews.gr η δήμαρχος Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη είναι ενήμερος για το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που, παρεπιπτόντως θα βρίσκεται αύριο στα Χανιά για να παραστεί στην παρέλαση στα Χανιά, λόγω της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Ενδεχομένως και αυτές τις μέρες που θα βρίσκεται ο πρωθυπουργός στα Χανιά να υπάρξει επαφή μαζί του, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Και αν για το δρομολόγιο “Παλαιόχωρα-Γαύδος” υπάρχει μια σχετικά χρονοβόρος διαδικασία για να προκηρυχθεί η γραμμή (με απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), να γίνει διαγωνισμός και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ανάθεσης, το συγκεκριμένο δρομολόγιο που έχει σταματήσει (όπως προείπαμε από τις 19 Οκτωβρίου) δεν θα πρέπει να υπολογίζεται πριν τις αρχές Δεκεμβρίου.

Για το δρομολόγιο “Σφακιά-Γαύδος” έχει υπάρξει παράταση μέχρι τον Φεβρουάριο, αλλά όπως σημειώνει η δήμαρχος Γαύδου, “το πρόβλημα είναι ότι το πλοίο Σαμαριά που κάνει το δρομολόγιο και είναι το μόνο που μπορεί να το κάνει θα πρέπει να φύγει από την 1η Νοεμβρίου για τα Ναυπηγεία στο Πέραμα για να περάσει από επιθεώρηση”.

Σύμφωνα με το chaniaships.gr, για να γίνει η ανανέωση της επιδοτούμενης γραμμής πρέπει το ΣΑΜΑΡΙΑ Ι, το οποίο μέχρι στιγμής αναχωρεί κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο μόνο από την χώρα Σφακίων, να πάει για δεξαμενισμό και ακινησία, ώστε να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος για να συνεχίσει την γραμμή της Γαύδου από χώρα Σφακίων και Παλαιόχωρα. Μέχρι τότε, το οχηματαγωγό ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ όπου φέτος δεν έκανε δρομολόγια στην Γαύδο, θα κάνει μόνο δρομολόγια για προμήθειες χωρίς επιβάτες.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις