Αναχωρούν από τα Χανιά οι μετανάστες που είχαν εντοπιστεί στη Γαύδο (pic)

Σήμερα το απόγευμα αναχωρούν από τον χώρο της κατασκήνωσης στον Καλαθά οι 33 Σύροι μετανάστες που εντοπίστηκαν στην παραλία της Τρυπητής την περασμένη Πέμπτη (19/10).

Είναι καλά στην υγεία τους και το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και ασύλου έχει αναλάβει τον επόμενο προορισμό τους μετά και την Μαλακάσα που θα μεταφερθούν (αμέσως μετά τα Χανιά).

Όπως τόνισε η αρμόδια αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Χανίων Ελένη Ζερβουδάκη, “οι εγκαταστάσεις του Καλαθά δεν ανήκουν στον δήμο Χανίων, αλλά στο υπουργείο Εργασίας και πάντα απαιτείται να πάρουμε άδεια. Έτυχε τις δύο τελευταίες φορές που ήταν μικρός ο αριθμός των μεταναστών να μπορέσουμε να τους φιλοξενήσουμε στα σπιτάκια του ξενώνα στον Καλαθά. Τις προηγούμενες φορές που ήταν περισσότεροι, αναγκαστήκαμε να τους πάμε στο κολυμβητήριο Ακρωτηρίου”.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή, δύο εκ των 35 μεταναστών που εντοπίστηκαν στη Γαύδο, συνελήφθησαν απότο λιμεναρχείο Χανίων.

Οι δύο άνδρες ήταν ηλικίας 25 και 24 ετών και συνελήφθησαν για παράβαση του Ν. 3386/2005 ¨Παράνομη Είσοδο στη χώρα¨, του Ν. 4251/2014 ¨Διευκόλυνση¨ και του άρθρου 306 Π.Κ. ¨Έκθεση¨.

Αναχωρούν από τα Χανιά οι μετανάστες που είχαν εντοπιστεί στη Γαύδο (pic)

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή flashnews.gr
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις