Ορατός ο κίνδυνος να μείνει πλήρως αποκλεισμένη η Γαύδος από την 1η Νοεμβρίου
Ορατός ο κίνδυνος να μείνει πλήρως αποκλεισμένη η Γαύδος από την 1η Νοεμβρίου

Ορατός ο κίνδυνος να μείνει πλήρως αποκλεισμένη η Γαύδος από την 1η Νοεμβρίου

Τα δρομολόγια από Παλαιόχωρα έχουν ήδη διακοπεί, ενώ η παράταση του δρομολογίου από Σφακιά είναι "στον αέρα" αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο του πλήρη αποκλεισμού των κατοίκων

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Έκκληση για έκτακτη παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας ζητά ο δήμος Γαύδου, καθώς το νησί κινδυνεύει να μείνει χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κρήτη για σχεδόν ένα μήνα.

 

Η σύνδεση του νησιού με την Παλαιόχωρα έχει ήδη διακοπεί, από τις 19 Οκτώβρη, ενώ η σύμβαση που αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα Σφακιά λήγει εντός ολίγων ημερών (31/10) και δεν είναι γνωστό ακόμη αν θα παραταθεί, αφήνοντας το νησί “στον αέρα”.

Με απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), προκύπτει προκήρυξη άγονης γραμμής Από την Παλαιόχωρα, η οποία ωστόσο χρήζει έγκρισης των όρων δημοπράτησης. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάθεσης, διάστημα το οποίο υπολογίζεται περίπου στον ένα μήνα, η κατάσταση κρίνεται κρίσιμη για τους κατοίκους της ακριτικής Γαύδου, ο οποίοι μένουν αποκομμένοι από τα είδη πρώτης ανάγκης που εφοδιάζονται ακτοπλοϊκώς.

 

 

Ο δήμος Γαύδου τις προηγούμενες ημέρες, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Χανίων, έστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό με θέμα το κρίσιμο ζήτημα του κινδύνου πλήρους αποκλεισμού του νησιού ζητώντας την κατεπείγουσα παρέμβαση της Ελληνικής Κυβέρνησης.

 

Παράλληλα, η Βουλευτής Χανίων, Σέβη Βολουδάκη κατέθεσε αναφορά, απευθυνόμενη στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστο Στυλιανίδη, σχετικά με επιστολή της εταιρείας “ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΔ ΚΡΗΤΗΣ”.

Σύμφωνα με την επιστολή, η εταιρεία ζητά άμεση έκδοση γνωμοδότησης σχετικά με την αποδοχή εφαρμογής ισοδυνάμως εναλλακτικών κριτηρίων άθικτης ευστάθειας για το πλοίο Ε/Γ- Ο/Γ “Δασκαλόγιαννης”, αλλά και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων και ενεργειών, δεδομένου ότι η δρομολογιακή γραμμή της Γαύδου υποστηρίζεται αποκλειστικά και μόνο από το έτερο πλοίο της εν λόγω εταιρείας. Η Βουλευτής τόνισε ότι είναι αναγκαία η ύπαρξη και λειτουργία και των δύο πλοίων στη συγκεκριμένη δρομολογιακή γραμμή και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των τουριστών, αλλά και για την εξυπηρέτηση των αναγκών της Γαύδου, η οποία κινδυνεύει να τεθεί άνευ κάλυψης και προστασίας.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή flashnews.gr
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις