Οροπέδιο Λασιθίου: Αγωνία και ερωτηματικά για τον Παιδικό σταθμό που μένει με μόλις μια νηπιαγωγό
Οροπέδιο Λασιθίου: Αγωνία και ερωτηματικά για τον Παιδικό σταθμό που μένει με μόλις μια νηπιαγωγό

Οροπέδιο Λασιθίου: Αγωνία και ερωτηματικά για τον Παιδικό σταθμό που μένει με μόλις μια νηπιαγωγό

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και παραμένουν άλυτα, ταλαιπωρούν και θα ταλαιπωρήσουν, γονείς και μικρά παιδιά στο Οροπέδιο Λασιθίου με αφορμή τον παιδικό σταθμό ο οποίος θα λειτουργεί με μια μόλις νηπιαγωγό, αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά απ' τους υπεύθυνους. 

Συγκεκριμένα, οι γονείς των 23 παιδιών που είναι εγγεγραμμένα στον Παιδικό Σταθμό του Οροπεδίου Λασιθίου καταγγέλλουν το γεγονός ότι ο Δήμος δεν ανανέωσε την σύμβαση της δεύτερης νηπιαγωγού καθώς ούτε προκηρύχθηκε νέα θέση, με αποτέλεσμα πρακτικά να είναι αδύνατον μια νηπιαγωγός να διαχειριστεί τόσα παιδιά.

Μάλιστα, στην καταγγελία δημιουργούνται ερωτηματικά για το πως θα επιλυθούν πρακτικά ζητήματα καθημερινά όπως το πιο απλό: «Πόσο επικίνδυνο είναι να μείνουν 23 παιδιά αυτής της ηλικίας με την επίβλεψη μόνο ενός ατόμου? Τι θα γίνει σε περίπτωση που ένα παιδί για παράδειγμα χρειαστεί τουαλέτα» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Επίσης οι γονείς, έστειλαν γραπτό έντυπο προς τον Δήμο μέσα απ' το οποίο αναζητούν μια απάντηση που αγνοείται ακόμα.

Αναλυτικά η καταγγελία: «Ο παιδικός σταθμός Οροπεδίου Λασιθίου που για το σχολικό έτος 2023-2024 φιλοξενεί 23 παιδιά ηλικίας από 2.5 ετών από τη Δευτέρα 23/10/2023 θα λειτουργεί με μια μόνο νηπιαγωγό καθώς ο πλέον τέως δήμαρχος δεν φρόντισε να ανανεωθεί η σύμβαση της έως τώρα 2ης νηπιαγωγού ή να προκηρύξει νέα θέση.

Πόσο επικίνδυνο είναι να μείνουν 23 παιδιά αυτής της ηλικίας με την επίβλεψη μόνο ενός ατόμου; Τι θα γίνει σε περίπτωση που ένα παιδί για παράδειγμα χρειαστεί τουαλέτα που είναι το πιο απλό θέμα;

Ακόμα και αν εξυπηρετηθούν από "δανεική" βρεφονηπιοκόμο από το βρεφικό σταθμό που συστεγάζονται, αυτό αυτόματα θα δημιουργήσει θέμα στο βρεφονηπιακό σταθμό καθώς φιλοξενεί ήδη και αυτός 13 παιδιά από ενός έτους με τρεις βρεφονηπιοκόμους οι γονείς συνέταξαν έντυπο το οποίο πρωτοκολλήθηκε προς το δήμαρχο αλλά και προς το πρόεδρο του παιδικού σταθμού αλλά δεν έλαβαν καμία απάντηση».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις