Realtors Kreta
Realtors Kreta

Κοχύλια με σκουμπρί καπνιστό, πέστο βασιλικού και τομάτα!

Από τον συνεργάτη μας, sous chef στο Ntore Restaurant, Γιώργο Μπερκάκη

Υλικά που θα χρειαστούμε για 4 μερίδες

  • Σκουμπρί καπνιστό 200 γρ.
  • Τομάτα 2 τμχ.
  • Κουκουνάρι 50 γρ.
  • Παρμεζάνα 50 γρ.
  • Ελαιόλαδο 100 ml
  • Κοχύλια Ζυμαρικο 300 γρ.
  • Κρεμμύδι 100 γρ.
  • Σκόρδο 10 γρ.
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Υλικά για το πέστο βασιλικού:

  • 90 γρ. βασιλικός
  • 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 60ml ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα

Διαδικασία για το πέστο βασιλικού

  • Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι.
  • Σε βραστό νερό βάζουμε τον βασιλικό για 1 λεπτό και το αφαιρούμε σε ένα μπολ με νερό και πάγο!
  • Στραγγίζουμε το βασιλικό να φύγουν όλα τα νερά .
  • Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ και μπλενταρουμε!
  • Διορθώνουμε γεύση με αλάτι και πιπέρι στα γούστα μας!
  • Έτοιμο!

Διαδικασία μαγειρέματος:

  • Ψιλοκόβουμε κρεμμύδια, σκόρδο και κόβουμε μικρό καρέ την τομάτα, αφού πρώτα έχουμε αφαιρέσει τα σπόρια.
  • Σοτάρουμε το σκουμπρί ελαφρώς σε ένα τηγάνι, έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να χρυσαφισουν!
  • Βράζουμε για 4 λεπτά τα κοχύλια και τα στραγγίζουμε χωρίς να πετάξουμε το ζουμί τους.
  • Ρίχνουμε τα κοχύλια μέσα στο τηγάνι και "σβήνουμε" με τον ζωμό τους.
  • Αφήνουμε να γλασάρει με τα ζουμιά του και έπειτα ρίχνουμε μέσα το πέστο βασιλικού αφού έχουμε σβήσει τη φωτιά, ρίχνουμε το καρέ τομάτα και μερικά ολόκληρα φύλλα βασιλικού!

Σημείωση: Ιδανικά βρίσκουμε κοχύλια φρέσκα-κατεψυγμένα, μας δίνουν πολύ καλύτερο ζουμί, και πιο ωραία σάλτσα

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Μαγειρική - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις