Κοχύλια με σκουμπρί καπνιστό, πέστο βασιλικού και τομάτα!
Κοχύλια με σκουμπρί καπνιστό, πέστο βασιλικού και τομάτα!

Κοχύλια με σκουμπρί καπνιστό, πέστο βασιλικού και τομάτα!

Από τον συνεργάτη μας, sous chef στο Ntore Restaurant, Γιώργο Μπερκάκη

Υλικά που θα χρειαστούμε για 4 μερίδες

  • Σκουμπρί καπνιστό 200 γρ.
  • Τομάτα 2 τμχ.
  • Κουκουνάρι 50 γρ.
  • Παρμεζάνα 50 γρ.
  • Ελαιόλαδο 100 ml
  • Κοχύλια Ζυμαρικο 300 γρ.
  • Κρεμμύδι 100 γρ.
  • Σκόρδο 10 γρ.
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Υλικά για το πέστο βασιλικού:

  • 90 γρ. βασιλικός
  • 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 60ml ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα

Διαδικασία για το πέστο βασιλικού

  • Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι.
  • Σε βραστό νερό βάζουμε τον βασιλικό για 1 λεπτό και το αφαιρούμε σε ένα μπολ με νερό και πάγο!
  • Στραγγίζουμε το βασιλικό να φύγουν όλα τα νερά .
  • Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ και μπλενταρουμε!
  • Διορθώνουμε γεύση με αλάτι και πιπέρι στα γούστα μας!
  • Έτοιμο!

Διαδικασία μαγειρέματος:

  • Ψιλοκόβουμε κρεμμύδια, σκόρδο και κόβουμε μικρό καρέ την τομάτα, αφού πρώτα έχουμε αφαιρέσει τα σπόρια.
  • Σοτάρουμε το σκουμπρί ελαφρώς σε ένα τηγάνι, έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να χρυσαφισουν!
  • Βράζουμε για 4 λεπτά τα κοχύλια και τα στραγγίζουμε χωρίς να πετάξουμε το ζουμί τους.
  • Ρίχνουμε τα κοχύλια μέσα στο τηγάνι και "σβήνουμε" με τον ζωμό τους.
  • Αφήνουμε να γλασάρει με τα ζουμιά του και έπειτα ρίχνουμε μέσα το πέστο βασιλικού αφού έχουμε σβήσει τη φωτιά, ρίχνουμε το καρέ τομάτα και μερικά ολόκληρα φύλλα βασιλικού!

Σημείωση: Ιδανικά βρίσκουμε κοχύλια φρέσκα-κατεψυγμένα, μας δίνουν πολύ καλύτερο ζουμί, και πιο ωραία σάλτσα

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Μαγειρική - Τελευταία Νέα
ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ 300×185